Mεγάλη ημέρα για την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Aegean, λένε οι πρέσβεις Γαλλίας-Γερμανίας




Για μια μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Aegean, έκαναν λόγo, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γάλλος πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί και ο Γερμανός πρέσβης Γενς Πλέτνερ, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της Aegean για την επίσημη υπογραφή της παραγγελίας των αεροσκαφών Airbus A320neo.

Η απόφαση του Eurogroup είναι μια καλή συμφωνία για το μέλλον της Ελλάδας και της ευρωζώνης, επισήμανε o Κριστόφ Σαντεπί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν μια μεγάλη συμφωνία για την Ελλάδα από τις Βρυξέλλες».

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος πρέσβης αφού χαρακτήρισε «εξαιρετικές εταιρείες», την Aegean και την Airbus, υπογράμμισε ότι η μεταξύ τους συμφωνία μεταξύ άλλων σημαδοτεί ότι «η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να βρει τον δρόμο της ανάπτυξης».

Από την πλευρά του ο Γερμανός πρέσβης, Γενς Πλέτνερ, δήλωσε μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Μια μεγάλη μέρα για την Aegean, μια μεγάλη μέρα για την Airbus και μια μεγάλη μέρα για την Ευρώπη διότι ή αφοσίωση της Aegean στη Ευρωπαική μας παραγωγή αεροπλάνων είναι ένα ισχυρός δείκτης, όχι μόνον ότι η Aegean έχει εμπιστοσύνη στης Airbus αλλά και ότι εμείς εδώ στην Ευρώπη στέκωμαστε ενωμένοι». «Θεωρώ», πρόσθεσε, «ότι η Aegean είναι ένας καλός πρεσβευτής για την Ελλάδα. Η Ελλάδα μπορεί να νοιώθει περήφανη που έχει έναν τέτοιο αερομεταφορέα, που μεταφέρει κατά μήκος της ΄Ευρώπης και πιο πέρα τις εικόνες μιας Ελλάδας ζεστής και φιλόξενης».

Στ. Θεοδωράκης: Οι μεγάλες και μικρές επενδύσεις θα φέρουν την αληθινή έξοδο από την κρίση

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης παραγγελίας από την AEGEAN για την κατασκευή 42 αεροσκαφών από την Airbus παραβρέθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Λίγο αργότερα σε ανάρτησή του χαιρέτισε το γεγονός το οποίο συνιστά μήνυμα για τον τρόπο έξοδου από τη κρίση.

«Τα νέα φτερά της Aegean θα πάνε πιο μακριά τους Έλληνες, θα σηκώσουν την Ελλάδα πιο ψηλά. Γιατί οι μεγάλες και μικρές επενδύσεις είναι αυτές που θα φέρουν την αληθινή έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια. Και αυτό το μήνυμα είναι για όλους μας, πολίτες, πολιτικούς, επιχειρηματίες».

Μεγάλη μέρα για την Ελλάδα και για την AEGEAN, είπε ο CEO της Airbus στην τελετή παραγγελίας των αεροσκαφών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: