Την παραλία της Δερύνειας στην Αμμόχωστο θα ανοίξουν την Παρασκευή οι κατοχικές δυνάμεις. Φωτογραφία: Φιλελεύθερος.

Οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις ανοίγουν την παραλία της Δερύνειας στην Αμμόχωστο

Ανοίγει μεθαύριο Παρασκευή η «παραλία της Δερύνειας» που είναι κοντά στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και κάτω από την διοίκηση των «δυνάμεων ασφαλείας» του κατοχικού στρατού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Γενί Ντουζέν, φαίνεται να υπήρχε μια διαφορά μεταξύ του κατοχικού ψευδο-δήμου Αμμοχώστου και του κατοχικού τουρκικού στρατού με βάση το πρωτόκολλο που είχαν υπογράψει πέρυσι τα δύο μέρη για λειτουργία της παραλίας για το κοινό από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 5 Οκτωβρίου. Ωστόσο από τη διοίκηση του κατοχικού στρατού της Τουρκίας είπαν στην εφημερίδα ότι η καθυστέρηση οφείλετο στο ότι ο κατοχικός ψευδο-δήμος Αμμοχώστου έπρεπε να κάνει κάποιες εργασίες στην παραλία.

Οι ίδιες πηγές από τον τουρκικό στρατό κατοχής δήλωσαν στην Γενί Ντουζέν ότι η παραλία θα ανοίξει την ερχόμενη Παρασκευή.

Θέμα φαίνεται να υπάρχει και με έξοδα πέραν του 1 εκ τουρκικών λιρών (200.000 ευρώ που φέρεται να έκανε ο ψευδο-δήμος στην εν λόγω παραλία) αλλά ο κατοχικός ψευδο-δήμαρχος» Αμμοχώστου, Ισμαήλ Αλτέρ διέψευσε το ποσό αυτό.

Σημειώνεται ότι η παραλία είχε ανοίξει πέρυσι τον Αύγουστο και ενώ αρχικά επρόκειτο να είναι προσβάσιμη για όλους, τελικά υπήρχε έλεγχος στην είσοδο και επιτρεπόταν η είσοδος σε άτομα με τουρκική υπηκοότητα ή ταυτότητα του ψευδοκράτους. Αυτό είχε προκαλέσει αντιδράσεις και στην τ/κ πλευρά. Η παραλία έχει μήκος 240 μέτρα, διαθέτει 240 ξαπλώστρες και καντίνα για φαγητό.

23/05/2018 16:15
ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Be the first to comment on "Οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις ανοίγουν την παραλία της Δερύνειας στην Αμμόχωστο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*