Η Τουρκία ροκανίζει χρόνο στο Κυπριακό λένε οι Οικολόγοι: Επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση




Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες που να τις επιτρέψουν να επιρρίψει ευθύνες στην Κυπριακή Δημοκρατία, την ώρα που κυπριακή ηγεσία φαίνεται να προβαίνει σε πολιτικές παραστάσεις για την επανέναρξη των συνομιλιών για το κυπριακό και οι οποίες ωστόσο δεν φαίνεται να αναγκάζουν τους Τούρκους να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Σε άλλα σημεία της ανακοίνωσης αναφέρει τα εξής:

“Βέβαια, η κυπριακή κυβέρνηση ελέγχεται γιατί δεν έχει προχωρήσει σε δυναμική προβολή της αρνητικής στάσης του Ακιντζί και των Τούρκων, αλλά παρακολουθεί παθητικά τις ενέργειες της Τουρκίας.

Με τον κ. Ακιντζί να επιμένει να λειτουργεί ως φερέφωνο της Τουρκίας, ζητώντας το πλαίσιο Γκουντέρες να θεωρηθεί ως ενδιάμεση συμφωνία στην επανέναρξη του διαλόγου, αλλά και να θέτει όρους για εκμετάλλευση του κυπριακού φυσικού αερίου, η Κυβέρνηση οφείλει να κινηθεί με ορθό και δυναμικό τρόπο, αλλά κυρίως και προς την σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να σταματήσει η στασιμότητα που παρατηρείται στο Κυπριακό.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε τις γνωστές πολιτικές που υποστηρίζουν την Τουρκική προπαγάνδα να προβληματιστούν. Διερωτόμαστε αν δεν είναι κατανοητό, από κάποιους αναμεσά μας, ότι ο στόχος της Τουρκίας δεν είναι άλλος από το να δαχτυλοδείξει ως υπαίτιους της απραξίας την Κυπριακή Δημοκρατία;”

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ


ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/05/2018 15:39

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: