Οι Γάλλοι κομάντος εξόπλισαν με πυροβόλα τους Κούρδους και στην Άγκυρα έγιναν …Τούρκοι




Οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις εγκατέστησαν έξι συστοιχίες πυροβόλων σε μια περιοχή που βρίσκεται κοντά σύνορα της Συρίας με το Ιράκ και ελέγχεται από Κούρδους μαχητές (YPG).

Την είδηση μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας, επικαλούμενο τοπικές πηγές με την επισήμανση ότι “οι Γάλλοι εξοπλίζουν με πυροβολικό τους τρομοκράτες”.

Το Anadolu επικαλούμενο πηγές, εκφράζει την έντονη ενόχληση της Άγκυρας για την απόφαση των Γάλλων να στηρίξουν “τους τρομοκράτες στη Συρία”, με την εγκατάσταση βαρέων όπλων στο βόρειο τμήμα του χωριού Μπαλουζ. Επισημαίνει μάλιστα ότι εκτοξεύθηκαν και κάποιες βολές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έγινε και κάποιο είδος εκπαίδευσης.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι πρόσφατα τα γαλλικά στρατεύματα αύξησαν την παρουσία τους στις περιοχές που ελέγχοονται απο τους Κούρδους, όπως στην Μανμπιζ. Μάλιστα επισημαίνει ότι οι ηγέτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι Κουρδοι έγιναν πρόσφατα δεκτοί από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Η συνάντηση αυτή είχε εξοργίσει μάλιστα τόσο πολύ τον Ερντογάν που επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Γάλλο πρόεδρο λέγοντας ότι “κοιμάται με τρομοκράτες”

Μετά από αυτή τη συνάντηση τα Γαλλικά μάσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Γαλλία προτίθεται να αυξήσει τις δυνάμεις της στο Μανμπίτζ και να υποστηρίξει τους Κούρδους.

Πηγή: ANADOLU

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: