Τα είπαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου και Λιβάνου: Στο επίκεντρο το Κυπριακό και η συνεργασία ΕΕ και Βηρυτού




Ολόκληρο το εύρος των σχέσεων Κύπρου-Λιβάνου ανασκόπησαν ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επισκέπτεται την Βηρυτό, και ο Λιβανέζος ομόλογος του, Γκεμπράν Μπασίλ.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν ειδικότερα για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον πολιτικό, στον στρατιωτικό και στον οικονομικό τομέα. Στο επίκεντρο τέθηκε επίσης η συνεργασία μεταξύ ΕΕ-Λιβάνου, το Κυπριακό και οι τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις, όπως επίσης και οι σχεδιασμοί για σύγκληση τριμερούς συνάντησης μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι, με τον οποίο συζήτησε ιδιαίτερα την συμμετοχή της Κύπρου στα επικείμενα συνέδρια των Παρισίων και Βρυξελλών για την ενίσχυση του Λιβάνου και των δομών του, καθώς και για αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Λίβανο, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βηρυτού Ηλία και επισκέφθηκε την έκθεση «Βηρυτός, Πόλη της Συνύπαρξης» των γνωστών Κυπρο-Λιβανέζων καλλιτεχνών Λένας και Χίλντας Κελεκιάν.

Περισσότερες ειδήσεις από την Κύπρο εδώ

28/03/2018 21:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτου
Λευκωσία, Cyprus

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: