Όλοι μαζί για να κοπεί ο γόρδιος δεσμός, λέει ο Τσίπρας… Θεοδωράκης: Να κόψουμε κεφάλια




Παρά το γεγονός ότι το θέμα της συζήτησης μεταξύ Τσίπρα – Θεοδωράκη είναι η δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, το θέμα των χθεσινών επεισοδίων στο γήπεδο της Τούμπας, συζητήθηκε από τους δύο πολιτικούς και μπροστά στις κάμερες.

«Πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος. Αυστηρούς κανόνες έχουμε επιχειρήσει να βάλουμε», είπε ο πρωθυπουργός προς τον Σταύρο Θεοδωράκη και πρόσθεσε:

  • “Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος. Διότι, κάθε στιγμή, όταν πας να υλοποιήσεις αυτούς τους κανόνες, κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται. Κι εκεί είναι θέμα βούλησης την οποία εγώ προσωπικά είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε:

«Κοιτά, κι εσύ είσαι λίγο της μπάλας, κι εγώ. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν μαφιόζοι που πάνε στο ποδόσφαιρο. Αλλά εδώ τόσα χρόνια -σήμερα φοβάμαι και αύριο-, αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες, αυστηρούς νόμους, αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σ΄ αυτές τις συμπεριφορές, σ΄ αυτούς τους ανθρώπους. Αν δεν μπορεί το κράτος να επιβάλει κανόνες στο ποδόσφαιρο, τότε γιατί να μπορεί να επιβάλει κανόνες στην οικονομία;. Προσβάλλεται η χώρα με αυτές τις συμπεριφορές και δεν είναι κεραυνός εν αίθρια. Δεν είναι η πρώτη φορά.«Είναι μια παλιά ιστορία, αλλάζουν απλώς οι πρωταγωνιστές. Πρέπει να τους κλείσουμε την πόρτα και να προχωρήσουμε».

12/03/2018 17:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: