Αψηφά τον Ταγίπ: Και το δεύτερο ερευνητικό πλοίο της Exxon Mobil κατευθύνεται στην κυπριακή ΑΟΖ




Η αμερικανική εταιρεία Exxon Mobil αψηφά τις τουρκικές απειλές και όπως όλα δείχνουν ένα εικοσιτετράωρο μετα το «βέτο» που επιχείρησε να θέσει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγιπ Ερντογαν με τις δηλώσεις του στην Βάρνα της Βουλγαρίας, για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπρου, το δεύτερο ερευνητικό σκάφος, που ηταν ελλιμενισμένο εδώ και ημέρες στην Λεμεσό, σήκωσε άγκυρα και κατευθύνεται στο Οικόπεδο 10 για συνέχιση των ερευνών.

  • Νωρίτερα το άλλο ερευνητικό σκάφος “Med Surveyor” ειχε αναχωρήσει από το Οικόπεδο 10 όπου πραγματοποιούσε τις ερευνες του τις τελευταίες ημέρες με προορισμό τον Πειραιά.

Την σκυτάλη των ερευνών πηρε το “Ocean  Investigator” το οποίο ειχε παραμείνει επι αρκετές  ημέρες στο λιμάνι της Λεμεσού και σύμφωνα με την αρχική NAVTEX που ειχαν εκδώσει οι Κυπριακές Αρχές οι έρευνες στο Οικόπεδό 10 μπορει να συνεχιστούν μεχρι τις 20 Απριλίου .

Στην περιοχη ηταν και χθες σε εξέλιξη η μεγάλης κλίμακάς κοινή άσκηση Ισραηλ-Κυπρου «Ονήσιλος-Γεδεών 1/2018», ενώ στην ευρύτερη περιοχη συνεχίζει η ισχυρη αμερικανικη ναυτική παρουσία, με την συμμετοχή και του αεροπλανοφόρου Iwo Jima.

  • Τις προηγούμενες ημερες, σε μια συμβολική κινηση, το Iwo Jima, ειχε αγκυροβολήσει ανοικτα της Λεμεσού, με το πλήρωμα του να απολαμβάνει τις ομορφιές της Κυπρου και να επιδίδεται και σε φιλανθρωπικές και άλλες κοινωνικές δρασεις.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: