Έγγραφο της ΓΣ του ΟΗΕ η κοινή διακήρυξη Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου για ασφάλεια

File Photo: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης (2ος Δ), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ) και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι (2ος Α) συνομιλούν κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, στη Λευκωσία. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Andrea Bonetti
Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος κυκλοφόρησαν ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, την κοινή διακήρυξη της 5ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής των χωρών του, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2017 στη Λευκωσία και στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος Αμπντελαφατάχ Αλ Σίσι (Abdel Fattah al-Sisi.

Το έγγραφο κυκλοφόρησε στο πλαίσιο του 104ου θέματος της ατζέντας της Γενικής Συνέλευσης, που αφορά την έκθεση της πρώτης επιτροπής για την “ενδυνάμωση της ασφάλειας και συνεργασίας στη Μεσόγειο”.

Την κοινή διακήρυξη συνοδεύει επιστολή που συνυπογράφουν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι της Κύπρου και της Ελλάδας, Πρέσβεις Κορνήλιος Κορνηλίου και Μαρία Θεοφίλη και ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Αιγύπτου, Mohamed Omar Mohamed Gad.

Όπως επισημαίνουν οι τρεις πρέσβεις, “η κοινή διακήρυξη που υιοθετήθηκε επαναβεβαιώνει την ομοφωνία μεταξύ των τριών χωρών σε τρέχοντα διεθνή και περιφερειακά θέματα, παραθέτοντας τις παραμέτρους και τις αρχές της τριμερούς τους συνεργασίας, η οποία στοχεύει στην προώθηση των αξιών και αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας, της ειρήνης και της σταθερότητας”.

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουναπιώτης
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ-ΗΠΑ
08/03/2018 07:00

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: