Στόχος να υπάρξει συμφωνία για κυβέρνηση μέχρι το βράδυ, λένε Μέρκελ και Σουλτς




Συνεχίζονται και σήμερα οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία, με στόχο αυτές να έχουν κλείσει μέχρι το βράδυ και αύριο να παρουσιασθεί η συμφωνία.

Είναι η δεύτερη φορά που οι διαπραγματεύσεις παίρνουν παράταση, καθώς αρχικός στόχος ήταν αυτές να έχουν ολοκληρωθεί την περασμένη Κυριακή.

Προσερχόμενη η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε πως «όλοι πρέπει να κάνουμε επώδυνους συμβιβασμούς. Είμαι και εγώ έτοιμη για κάτι τέτοιο».

Η ίδια αναφερόμενη και στην πτώση των διεθνών Χρηματιστηρίων που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, σημείωσε πως «δεν πρέπει να χάνουμε από τα μάτια μας τον κεντρικό στόχο, καθώς βλέπουμε την ανησυχία που επικρατεί τις τελευταίες ώρες. Ζούμε σε ταραγμένους καιρούς».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε ότι «η σημερινή είναι η ημέρα των αποφάσεων. Δεν πρόκειται για τίποτε περισσότερο από τον σχηματισμό μιας σταθερής και βιώσιμης κυβέρνησης, σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές χώρες του κόσμου, κυβέρνηση που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις διεθνείς και εθνικές προκλήσεις.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 06/02/2018 12:34

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: