Σε ύφεση η Βρετανική αγορά τον Ιανουάριο: Πτώση σε κατανάλωση και ακίνητα




Ρεπορτάζ Mignatiou.com

Σε υφεσιακούς ρυθμούς κινήθηκε η Βρετανική αγορά τον περασμένο Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία οικονομικών οργανισμών στη χώρα.

Η σημαντικότερη πτώση καταγράφεται στην κατανάλωση και στις τιμές των ακινήτων.

Οι τιμές των ακινήτων κατέγραψαν τον Ιανουάριο του 2018 πτώση κατά 0.4% σε σχέση με τον Ιανουάριο της περσινής χρονιάς, με τη μεγαλύτερη μείωση να παρατηρείται στις τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο. Σύμφωνα με παράγοντες της Βρετανικής κτηματαγοράς, η πτώση των τιμών στο Λονδίνο είναι η μεγαλύτερη από το 2009.

Αντίστοιχες τάσεις παρατηρήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2017 στις καταναλωτικές δαπάνες. Σύμφωνα με στοιχεία της Visa, μέσω της οποία πραγματοποιείται το 1/3 των πληρωμών στη Βρετανία, οι δαπάνες των νοικοκυριών μειώθηκαν κατά 1,2% ενώ οι δαπάνες στα καταστήματα μειώθηκαν κατά 4%. Αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση από το 2013. Επίσης παρατηρείται μία πτώση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων.

Οι ειδικοί παρατηρούν ότι οι Βρετανοί γίνονται ολοένα και πιο συντηρητικοί σχετικά με αγορές που τους δεσμεύουν μακροχρόνια, αντίθετα φαίνεται να ξοδεύουν περισσότερα σε διασκέδαση, ξενοδοχεία, εστιατόρια, κομμωτήρια και ταξίδια.

12 Φεβρουαρίου, 2018
Mignatiou.com, Bloomberg, Reuters
Λονδίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: