Προκλητικός ενώπιον του δικαστηρίου ο μακελάρης του Μπατακλάν στο Παρίσι!




Ο μοναδικός επιζών από τους τρομοκράτες του μακελειού του Μπατακλάν, το 2015, στο Παρίσι, αρνήθηκε προκλητικά να απαντήσει στις ερωτήσεις του δικαστηρίου στο Βέλγιο, αναφορικά με την ανταλλαγή πυροβολισμών που οδήγησε στη σύλληψή του.

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας, για την έναρξη της δίκης του 28χρονου, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που μεταφέρθηκε από φυλακή υψίστης ασφάλειας στο Παρίσι. Ο τρομοκράτης αρνείται να μιλήσει στις αρχές αναφορικά με την τρομοκρατική επίθεση και την σε εξέλιξη έρευνα, από το Μάρτιο του 2016, που έχει συλληφθεί.

Ο δράστης κατά την εμφάνισή του ενώπιον του δικαστηρίου στο Βέλγιο, αρνήθηκε να σηκωθεί και να απαντήσει στις ερωτήσεις του δικαστηρίου. «Δεν επιθυμώ  να απαντήσω σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις», ανέφερε στην Προέδρο του δικαστηρίου, όταν του ζήτησε να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του.

Ο Αμπντεσλάμ και ο δράστης που συνελλήφθει μαζί του, ο 24χρονος από την Τυνησία, Σοφιάν Αγιαρί, μπορεί να καταδικαστούν σε κάθειρξη 40 ετών.

Το δικαστικό μέγαρο στις Βρυξέλλες, μετατράπηκε σε φρούριο, από εκατοντάδες άνδρες των βελγικών αρχών ασφαλείας, ενώ ελικόπτερο πετούσε συνέχεια πάνω από το κτίριο.

Η συγκεκριμένη δίκη αποτελεί προεόρτια της μεγάλης δίκης που θα ακολουθήσει στο Παρίσι, για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι που στοίχισε τη ζωή 130 ανθρώπων.

Η ελπίδα των αρχών στο Βέλγιο και τη Γαλλία είναι ότι η δίκη θα δώσει στοιχεία τόσο για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, αλλά και για τις βομβιστικές επιθέσεις, μήνες μετά στο Βέλγιο.

MIGNATIOU.COM, AFP 

05/02/2018

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: