“Πόλεμος” ΗΠΑ–Ρωσίας για τα πυρηνικά στην Ευρώπη και τα χημικά στη Συρία




Σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, με φόντο τα συμβατικά πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ, στην Ευρώπη, και την καταστροφή των χημικών όπλων στη Συρία, με το θερμόμετρο να έχει ανέβει κατακόρυφα.

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέϊ Λαβρόφ, δήλωσε στη Γενεύη, όπου βρέθηκε για ομιλία ενώπιον του Συνεδρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ότι η Συρία έχει καταστρέψει τα χημικά της όπλα, και τα έχει θέσει υπό διεθνή έλεγχο, παρά τις “παράλογες αιτιάσεις”, εναντίον της κυβέρνησης Άσαντ.

Κατηγόρησε τις ΗΠΑ, ότι “απλά εκμεταλλεύονται αβάσιμες φήμες για τοξικά όπλα που χρησιμοποιούνται από τη Δαμασκό, ως εργαλείο για αντι-Συριακή πολιτική εκστρατεία».

Νωρίτερα ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, για τον Αφοπλισμό, Ρόμπερτ Γούντ, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους στη Γενεύη, ότι η Ρωσία, παραβιάζει τις δεσμεύσεις της ως εγγυητής της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας, και της αποτροπής του Άσαντ να τα χρησιμοποιήσει.

“Η Ρωσία βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας, σχετικά με τα χημικά όπλα στη Συρία”.

Ερωτώμενος για τις πληροφορίες περί συνεργασίας Άσαντ με Βόρεια Κορέα στην κατασκευή χημικών όπλων, είπε, “ξεκάθαρα, υπάρχει ιστορία στη σχέση μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Συρίας, αναφορικά με τη δραστηριότητα πυραύλων, και υλικών χημικών όπλων”.

Ο Σεργκέϊ Λαβρόφ, ανέβασε ακόμα περισσότερο τον πήχη της κόντρας όταν δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον αποφάσισε να διατηρήσει σημαντικό αριθμό ρουκετών, παραβιάζοντας τη συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα. Προχωρώντας ακόμη πιο πολύ, σύμφωνα, με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, είπε ότι οι ΗΠΑ, εκπαιδεύουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ευρώπης, στο πως να χρησιμοποιούν συμβατικά πυρηνικά όπλα, εναντίον της Ρωσίας.

 
 Mignatiou.com, Reuters
28/02/2018 13:15
Αθήνα, Greece

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: