Ο διεθνής συνασπισμός που πολεμά το Ι.Κ. ανακοίνωσε μείωση των δυνάμεων στο Ιράκ

Την προς τα κάτω «προσαρμογή» των δυνάμεων του το 2018 στο Ιράκ, ανακοίνωσε ο συνασπισμός δυνάμεων με επικεφαλής τις ΗΠΑ που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος. Φωτογραφία Αρχείου ΚΥΠΕ
Ο διεθνής συνασπισμός δυνάμεων, που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πολεμά το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε την προς τα κάτω «προσαρμογή» των δυνάμεων του το 2018 στο Ιράκ, διότι η τζιχαντιστική οργάνωση έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών που είχε καταλάβει.

«Η συνεχής παρουσία του συνασπισμού στο Ιράκ θα διασφαλιστεί υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ανάλογα με τις ανάγκες και σε συντονισμό με την ιρακινή κυβέρνηση», ανέφερε ανακοίνωση του συνασπισμού, χωρίς να δίνει στοιχεία για τον αριθμό των στρατιωτών που θα αποχωρήσουν.

Νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος της ιρακινής κυβέρνησης δήλωσε ότι ο αμερικανικός στρατός έχει αρχίσει να αποχωρεί από το Ιράκ, αφού οι αρχές της χώρας κήρυξαν «την ήττα» του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ΗΠΑ είχαν αναπτύξει περισσότερους από 5.500 στρατιώτες στο Ιράκ στο απόγειο της μάχης για την ανακατάληψη της Μοσούλης τον Ιούλιο του 2017, αποτελώντας το μισό της δύναμης που είχε στείλει ο συνασπισμός στη χώρα.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

05/02/2018 21:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Sputnik
Ουάσινγκτον

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required