Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις από την απόφαση να κληθούν δημοσιογράφοι να καταθέσουν στην υπόθεση με τα emails της Εισαγγελέως Λοϊζίδου, η κατάσταση στην ΑΟΖ με τις προκλήσεις της Αγκυρας, οι κινητοποιήσεις εργαζομένων στις υπηρεσίες σκυβάλων στους Δήμους, είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Η Γεώτρηση θα γίνει!» και αναφέρεται στις δηλώσεις χθες του Αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Ελλάδας, καθώς και του CEO της ENI ότι η κατάσταση δεν είναι υπό τον έλεγχο της εταιρείας. Η «Α» αλλού αναφέρεται σε αντιπαράθεση Εισαγγελέα και ΜΜΕ για την απόφασή του να κληθούν δημοσιογράφοι να καταθέσουν για τη δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Ελένης Λοϊζίδου. Επίσης σε άλλο ρεπορτάζ δημοσιεύει δήλωση του διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη ότι θα πρέπει να προβληματιστούμε αν μπορούμε να έχουμε λύση.

«Επίθεση εισαγγελέα στην ελευθεροτυπία» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρει ότι ο Εισαγγελέας φορτώνει αλλού τις ευθύνες για ποινικοποίηση της δημοσιογραφικής άποψης, και μιλά για ολοκληρωτικού τύπου πρακτικές κατά των δημοσιογράφων. Επίσης ο «Π» σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η ΕΝΙ τα δίπλωσε και περιμένει εξελίξεις από το διπλωματικό παρασκήνιο και κατά πόσο η Αγκυρα θα αποσύρει τα πλοία της. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στην απόφαση για μείωση ποινής από 7 σε 5 χρόνια σε παιδόφιλο που ασέλγησε σε 13χρονη.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Σουπιά και στις συνομιλίες» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι η επιθετικότητα της Τουρκίας στην ΑΟΖ προκαλεί παρενέργειες και στο Κυπριακό και ότι η Λευκωσία είναι αισιόδοξη ότι θα υπάρξουν εξελίξεις με την ΕΝΙ. Αλλού αναφέρει ότι παραδόθηκε το πόρισμα στον Γενικό Εισαγγελέα για την απόδραση δύο καταδίκων από τις Κεντρικές Φυλακές και αναμένονται συνέπειες. Επίσης ο «Φ» γράφει ότι έκανε του κεφαλιού της Αστυνομία για τα emails Λοϊζίδου και ότι άλλες οδηγίες έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας.

«Φωτογραφική ενοικίαση κτιρίου 6.500 τμ» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που αναφέρεται σε προσφορές με φωτογραφικούς όρους για τη στέγαση του Τμήματος Φορολογίας οι οποίες προκηρύχθηκαν χθες και λήγουν στις 25 Φεβρουαρίου. Σε άλλο θέμα προβάλλει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις υπηρεσίες σκυβάλων των Δήμων για την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης η «Χ» αναφέρεται σε αλλαγές στους κανονισμούς του ΓεΣΥ προς όφελος των δικαιούχων και ότι ένα παιδί από την γέννησή του έως και τα 21 του χρόνια θα καταβάλλει συμπληρωμές που δεν θα ξεπερνούν τα 75 ευρώ.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «ΓΕ: Προβολή για δημοσιότητα οι ισχυρισμοί για κυνήγι μαγισσών» αναφέρεται στις τοποθετήσεις του Γενικού Εισαγγελέα χθες σε σχέση με τις αντιδράσεις των ΜΜΕ για την κλήση δημοσιογράφων να καταθέσουν σε σχέση με τη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων της Εισαγγελέως Λοϊζίδου. Αλλού αναφέρεται στις επαφές στην Αγκυρα του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και τις δηλώσεις για εξομάλυνση των σχέσεών τους. Επίσης προβάλλονται οι αντιδράσεις των αγροτικών οργανώσεων για τις πατάτες από τα κατεχόμενα.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 17/02/2018 09:04

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: