Η προειδοποίηση του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου και η μετακίνηση του Πελεκάνου από τον ΔΗΣΥ στο ΕΛΑΜ στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων: Η επισκόπηση του Κυπριακού Τύπου

Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η μετακίνηση του τέως Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ Μάριου Πελεκάνου στο ΕΛΑΜ με το οποίο θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής και οι αντιδράσεις του ΔΗΣΥ, το θέμα των πολλαπλών συντάξεων νυν και πρώην αξιωματούχων, οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου σε συνέντευξή του αναφορικά με το θέμα της Μονής του Οσίου Αββακούμ και οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο είναι ανάμεσα στα κύρια θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες το Σάββατο.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μέτωπο ΔΗΣΥ – ΕΛΑΜ», αναφέρεται στην μετακίνηση του τέως Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ Μάριου Πελεκάνου στο ΕΛΑΜ και στη συμπερίληψή του στο ψηφοδέλτιό του για τις ευρωεκλογές, καθώς και στις αντιδράσεις του ΔΗΣΥ.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε εκτιμήσεις του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών για αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων κίνησης κατά 20 με 25 σεντ το λίτρο στα τέλη Μαΐου ή τον Ιούνιο, λόγω της επαναφοράς του φόρου κατανάλωσης, της επιβολής της πράσινης φορολογίας και των αυξήσεων στις τιμές πετρελαίου. Αλλού γράφει ότι “εμπόδιο στα ευρωτουρκικά” είναι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβλεπε θετικά τη συμπερίληψη αναφοράς στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Πρόεδρος, υπουργοί και βουλευτές θα συνεχίσουν με συντάξεις και μισθούς» και γράφει ότι οι 150 περίπου νυν και πρώην αξιωματούχοι, που λαμβάνουν δύο ή και τρεις συντάξεις, θα συνεχίσουν να τις απολαμβάνουν και μετά την ψήφιση των δύο νομοσχεδίων που προωθεί το ΥΠΟΙΚ.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ΥΠΟΙΚ δεν βλέπει παρανομία και αρνείται να ζητήσει επιστροφή των χρημάτων για το επίδομα γραμματέως των €3.000 μηνιαίως, που λαμβάνουν πέντε πρώην ΠτΔ και ΠτΒ, έστω και αν αυτοί εργοδοτούν γραμματέα με χαμηλότερο μισθό. Αλλού αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΛΑΜ για συμπερίληψη του τέως Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ Μάριου Πελεκάνου στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και στην αντίδραση του ΔΗΣΥ.

Στο κύριο του θέμα με τίτλο «’Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του’», «Ο Φιλελεύθερος» προβάλλε ισυνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου, ο οποίος, με αφορμή τον σκάνδαλο στη Μονή Οσίου Αββακούμ, τονίζει ότι είναι αδιανόητος ο δελεασμός από χρήματα, απάτες ή ανηθικότητες και τάσσεται κατά των θαυμάτων «με ψύλλου πήδημα».

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην μετακίνηση του Μάριου Πελεκάνου στο ΕΛΑΜ και στις αντιδράσεις του ΔΗΣΥ. Αλλού γράφει ότι Κυπριακό και ευρωτουρκικά αναμένεται να καταγράψουν κινητικότητα τον ερχόμενο μήνα, αφού τελειώσουν οι εκλογές στην Τουρκία.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Μικρή…τελικά η ιδεολογική απόσταση που χωρίζει ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ», αναφέρεται στην ένταξη του Μάριου Πελεκάνου στο ΕΛΑΜ, την ώρα που ο ΔΗΣΥ επιδιώκει συσπείρωση ενόψει εκλογών και «του φταίει» το ΑΚΕΛ.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι αυξήσεις φωτιά στα πετρελαιοειδή της τάξης των 14 σεντ το λίτρο φέρνει η επαναφορά του αυξημένου φορολογικού συντελεστή από την 1η Απριλίου και η λεγόμενη «πράσινη» φορολογία που έχει προαναγγείλει η Κυβέρνηση. Αλλού γράφει ότι από Συμβούλιο σε Συμβούλιο μετατίθεται η συζήτηση για το Κυπριακό και τα ευρωτουρκικά σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «’Ευρωπαίος πρωταθλητής’ η Κύπρος στις επιστροφές μεταναστών» και γράφει ότι ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τη Λευκωσία, χαρακτήρισε την Κύπρο ως «ευρωπαίο πρωταθλητή» σε ό,τι αφορά τις επιστροφές μεταναστών.

Αλλού αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ ότι οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής μπορούν να διατηρήσουν το επίδομα γραμματέα, ενώ η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε ζητήσει να το επιστρέψουν. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην μετακίνηση του Μάριου Πελεκάνου στο ΕΛΑΜ και στην συμπερίληψη του στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

ΚΥΠΕ – Γρηγόρης Σάββα
Λευκωσία, Κύπρος

Το αφιέρωμα του ERTFLIX International στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου: Ταινίες, ντοκιμαντέρ, σειρές και εκπομπές από το αρχείο της ΕΡΤ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: