Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και το θέμα των πολλαπλών συντάξεων προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Το Κυπριακό, η συζήτηση για τις πολλαπλές συντάξεις και οι συμφωνίες για ενοικίαση/υπενοικίαση από το Κράτος υποστατικών σε βιομηχανικές περιοχές, είναι τα κύρια θέματα στον κυπριακό Τύπο το Σάββατο.

Οι κυπριακές εφημερίδες προβάλλουν ακόμη, μεταξύ άλλων, το μεταναστευτικό, το θέμα για εγκατάσταση χρονομέτρου στις διασταυρώσεις όπου λειτουργούν κάμερες φωτοεπισήμανσης, και το θέμα του μοναστηρίου Αββακούμ.

«Γκάφα ολκής», τιτλοφορεί το κύριο θέμα της η «Αλήθεια», και αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου για το Κυπριακό, γράφει πως, «είτε παίζουν θέατρο, είτε κατέστρεψαν την πρόταση του Γενικού Γραμματέα».

Σε άλλο θέμα, αναφέρεται στη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των πολλαπλών συντάξεων και σε δηλώσεις από πλευράς κομμάτων ότι από τις πολλές συντάξεις, πάμε στα πολλαπλά επιδόματα. Αλλού γράφει για εισβολή σαπιοκάραβων στο Κάβο Γκρέκο και ότι μέσα σε έξι μέρες έφτασαν 15 πλοία με 808 άτομα, αλλά και ότι είναι «απελπισμένη» η Κυβέρνηση που αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση.

Ο «Πολίτης», ο οποίος τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Σκανδαλώδεις συμφωνίες σε βιομηχανικές περιοχές», γράφει ότι το Κράτος νοικιάζει σε ιδιώτες που υπενοικιάζουν στο Κράτος και ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία εντόπισε τέσσερις τέτοιες περιπτώσεις εταιρειών.

Αλλού γράφει ότι είναι αρνητικό το Υπουργείο Μεταφορών για εγκατάσταση χρονομέτρου στις διασταυρώσεις όπου λειτουργούν κάμερες φωτοεπισήμανσης. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε διπλωματική εκστρατεία σε πολλά μέτωπα από την Κυβέρνηση για το μεταναστευτικό.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Διαιωνίζουν τη μεγάλη πρόκληση», αναφέρεται στο κύριο θέμα του στη συζήτηση για τα νομοσχέδια για τις πολλαπλές συντάξεις και γράφει ότι οδηγούμαστε στα πολλαπλά εφάπαξ και ότι η συζήτηση παραπέμπεται μετεκλογικά.

Αλλού γράφει για άφιξη νέας βάρκας χθες με 22 άτομα και ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει την ΕΕ να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τον Λίβανο να βάλει μπλόκο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι μοναχοί του μοναστηρίου Αββακούμ ζητούν παρέμβαση του Πατριάρχη και κάθοδο ιεραρχών από το Φανάρι.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο, «Ο Γκουτέρες άκουσε και τον Τατάρ και αποφασίζει τα επόμενα βήματα», γράφει στο κύριο θέμα της ότι το ΑΚΕΛ ζητά σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου και ενημέρωση από τον Προέδρο.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι άφησαν χωρίς γιατρό τα παιδιά με ρευματικές παθήσεις και ότι είναι σε απόγνωση οι οικογένειες. Αλλού γράφει ότι είναι «ντροπή» το ψήφισμα για τη Γάζα που ενέκριναν χθες στη Βουλή ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΛΑΜ και ΔΗΠΑ.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», στο κύριο θέμα της, υπό τον τίτλο «Προς κατάργηση οι διπλές συντάξεις» γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια. Αλλού γράφει ότι ο Λίβανος σταματά τις επιστροφές μεταναστών από την Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας ζητά έκθεση για την πλημμύρα στις αποθήκες του Υπουργείου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Εύη Ανδρέου
Λευκωσία, Κύπρος

Οι θρασύτατοι Αττίλες ομιλούν για δήθεν “εμπάργκο” στην κατεχόμενη Κύπρο: Ενώ οι όποιοι “αποκλεισμοί” οφείλονται ξεκάθαρα στην τουρκική κατοχή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: