Η ακρίβεια, η αύξηση στο ρεύμα και η συνέντευξη της Γαλλίδας πρέσβειρας, δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

File Photo: H πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο Salina Grenet-Catalano. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Η ακρίβεια, η αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, η έλλειψη εργατών, το Κυπριακό και η συνέντευξη της Γαλλίδας Πρέσβειρας, οι αντιδράσεις των Αστυνομικών για τις περικοπές στις υπερωρίες και άλλα, προβάλλονται στα κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου.

Η “Αλήθεια” κάτω από τον κύριο τίτλο “Χρειαζόμαστε 12 χιλιάδες ξένα εργατικά χέρια” γράφει ότι οι 12 χιλιάδες Κύπριοι άνεργοι δεν είναι πρόθυμοι να εργαστούν σε χειρωνακτικά επαγγέλματα λόγω κυρίως του επιπέδου μόρφωσής τους. Αλλού αναφέρει ότι αυξημένο κάτα 2,5% είναι το ηλεκτρικό ρεύμα και έρχεται μετά το άλμα στα καύσιμα.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι το 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει ότι όσο πιο ισχυρή είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη τόσο πιο ισχυρή είναι η Κύπρος στην Ευρώπη.

Ο “Πολίτης” τιτλοφορεί το κύριο του θέμα με τίτλο “Η λύση δύο κρατών δεν είναι λύση” και προβάλλει συνέντευξη της Πρέσβειρας της Γαλλίας Σαλίνα Γκρενέ-Καταλάνο στην εφημερίδα όπου λέει ότι το κλειδί για τον τερματισμό της διαίρεσης της Κύπρου βρίσκεται ‘μεταξύ των Κυπρίων’.

Γράφει αλλού ότι ξεσηκώνονται οι συντεχνίες των Αστυνομικών και ανοίγουν μέτωπο με τον Αρχηγό της Δύναμης και τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις περικοπές σε υπερωρίες εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ διαμηνύει στα δύο μέρη να επιδεικνύουν την αναγκαία θέληση.

Ο Φιλελεύθερος” κάτω από τον τίτλο “Δεν βγάζουν το μήνα” γράφει ότι ένας στους τέσσερις εργαζόμενους λαμβάνει μισθό 19.500 το χρόνο με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα.

Προβάλλει επίσης την ανάπτυξη Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου με ετοιμασία πλαισίου νόμου παροχής υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας και ένταξη τους στο ΓεΣΥ. Αλλού αναφέρει ότι η Περιβαλλοντική Αρχή δε φέρει ένσταση στην επαναλειτουργία του ξενοδοχείου Βερεγγάρια.

Η “Χαραυγή” κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο “Το κράτος δεν είναι πρόθυμο να προσφέρει περισσότερα στους καταναλωτές” γράφει ότι τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης είναι ελλιπή και χαμηλότερα και από τον μέσο όρο της ΕΕ. Αλλού γράφει ότι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, το ΑΚΕΛ εκφράζει ανησυχία για την υποβάθμιση του δημόσιου τομέα υγείας. Γράφει επίσης ότι 19χρονος Κύπριος φοιτητής στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε νεκρός και άγνωστα είναι μέχρι στιγμής τα αίτια.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Δεν θα φεισθώ κόπων και μόχθων για τερματισμό της κατοχής, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου: Οι ευχαριστίες του προς τον ελληνικό λαό για τη συνεχή υποστήριξη της Μεγαλονήσου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: