Θέλει να προωθήσει απευθείας διάλογο με τον Ερντογάν η Ρωσία, λέει ο Λαβρόφ




Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέϊ Λαβρόφ, δήλωσε πριν λίγη ώρα ότι η κατάσταση στην πόλη Αφρίν, της Βόρειας Συρίας, μπορεί να επιλυθεί, μέσω διαλόγου μεταξύ της Δαμασκού και της Άγκυρας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, θα αρχίσουν την πολιορκία της πόλης, με στόχο να εκδιώξουν τους Κούρδους του YPG. Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι η ανάπτυξη συριακών δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ στην Αφρίν, απετράπη, μετά από συνομιλίες που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ταυτόχρονα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε δήλωσή του, αναφέρει ότι πολλές δεκάδες Ρώσοι πολίτες, και άνθρωποι από άλλες χώρες στην Πρώην Σοβιετική Ένωση, έχουν χάσει τη ζωή τους και έχουν τραυματιστεί σε πρόσφατες συγκρούσεις στη Συρία.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ, παραδέχθηκε ότι κάποιοι από αυτούς ήταν μέλη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και οι τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στη Ρωσία.

Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση της κατάστασης, την περασμένη εβδομάδα περίπου 300 άνδρες, που εργάζονται για μια ιδιωτική στρατιωτική εταιρία, που έχει σχέσεις με το Κρεμλίνο, είτε έχασαν τη ζωή τους είτε τραυματίστηκαν, σε συγκρούσεις με το συνασπισμό δυνάμεων που ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Συρία.

20 Φεβρουαρίου, 2018, 15:30
MIGNATIOU.COM, Reuters, Interfax
ΑΛΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: