Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στη Σουηδία και τη Νορβηγία




Ο δούκας και η δούκισσα του Γιορκ επισκέφθηκαν σήμερα το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, όπου ενημερώθηκαν για το πώς η Σουηδία χειρίζεται θέματα ψυχικής υγείας στα παιδιά και στους νέους, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη βόρεια χώρα. 

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του ταξιδιού περιλαμβάνει επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο Matteusskolan, στην καρδιά της πόλης, ώστε ο Ουίλιαμ και η Κέιτ να βρεθούν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας ψυχικής υγείας μαζί με παιδιά που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα του Ινστιτούτου.

Το Ινστιτούτο Karolinska, το μεγαλύτερο ιατρικό ακαδημαϊκό ερευνητικό κέντρο, που δίνει το Νόμπελ Ιατρικής, εκπονεί πρόγραμμα ενημέρωσης των νέων σε θέματα ψυχικής υγείας και πρόληψης των αυτοκτονιών.

Η Κέιτ, ο Ουίλιαμ και ο αδελφός του Χάρι κάνουν εκστρατεία ώστε η ψυχική υγεία να καταστεί προτεραιότητα, με τα δύο αδέλφια να μιλούν ανοικτά για τα βαθιά σημάδια που άφησε στην ψυχή τους ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας τους Νταϊάνας, πριγκίπισσας της Ουαλίας, το 1997 σε τροχαίο στο Παρίσι.

Αργότερα σήμερα, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ θα επισκεφθούν ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα της χώρας, το ΝΚ, για να εγκαινιάσουν διαδραστική έκθεση για το βρετανικό σχέδιο, τη μόδα και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Σουηδία.

Στη συνέχεια, το πριγκιπικό ζεύγος της Σουηδίας θα προσφέρει τσάι στους Κέμπριτζ στην επίσημη κατοικία του, το Ανάκτορο Χάγκα, ενώ μετά όλοι τους θα παραστούν σε εκδήλωση στη Fotografiska Gallery, το Μουσείο Φωτογραφίας στη Στοκχόλμη. Αν ο καιρός το επιτρέψει, θα μεταβούν εκεί ατμοπλοϊκώς.

Α. Γεωργίου , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: