Με απέλαση του πρέσβη της Βενεζουέλας απαντά η Ισπανία στην αντίστοιχη κίνηση του Καράκας

File Photo: Venezuelan President Nicolas Maduro. EPA, MIRAFLORES PRESS HANDOUT EDITORIAL USE ONLY
Η Ισπανία χαρακτήρισε τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας στη Μαδρίτη «persona non grata» απαντώντας στην απέλαση ως ανεπιθύμητου του Ισπανού πρεσβευτή στο Καράκας που ανακοινώθηκε χθες από την κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης Μέντεθ ντε Βίγο.

Η κυβέρνηση του Καράκας ανακοίνωσε χθες ότι απελαύνει τον Ισπανό πρεσβευτή απαντώντας στις “ισπανικές επιθέσεις κατά της σοσιαλιστικής κυβέρνησης”. Η απόφαση ελήφθη λίγες ημέρες μετά την επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ενωση κατά επτά ανώτατων αξιωματούχων της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στις οποίες περιλαμβάνεται πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση έκδοσης βίζας προς την ΕΕ. Τότε το Καράκας απάντησε ανακαλώντας τον πρεσβευτή στη Μαδρίτη.

Στις Βρυξέλλες, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταδίκασε αυστηρά την απόφαση της Βενεζουέλας.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς την Ισπανία και ζητούμε την ακύρωση της απόφασης, διότι αντιβαίνει στην ανάγκη για τη διατήρηση ανοικτών των διπλωματικών διαύλων», δήλωσε η Κάθριν Ρέι κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Το Καράκας κατηγορεί τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι ως κύριο υπεύθυνο για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις. Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπενθύμισε σήμερα ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την Ενωση εγκρίνονται ομοφώνως.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

26/01/2018 15:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Μαδρίτη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal