Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Τα αποτελέσματα των παράνομων εκλογών στα κατεχόμενα και αναλύσεις για το πως επηρεάζεται η προσπάθεια λύσης, η αντιπαράθεση εξ αφορμής δήλωσης του Γιώργου Λιλλήκα περί εξαγοράς, το αίτημα ΑΚΕΛ για διορισμό υπηρεσιακού ΥΠΕΣ και η απόφαση της Τράπεζας Κύπρου για έφεση στην πρόσφατη δικαστική απόφαση που την αφορά είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλονται στις σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Προσπάθησαν να με εξαγοράσουν!» γράφει στο κύριό της θέμα για την καταγγελία Λιλλήκα ότι επιτελείο του ζήτησε απόσυρση της υποψηφιότητάς του και ότι το επιτελείο Παπαδόπουλου διαψεύδει. Αλλού αναφέρει ότι κακά είναι τα μαντάτα της κάλπης στα κατεχόμενα και ότι θριάμβευσαν τα κόμματα που υποστηρίζουν διχοτόμηση. Η «Α» σε άλλο της ρεπορτάζ αναφέρει ότι η αντιπολίτευση ζητά ξαφνικά υπηρεσιακό ΥΠΕΣ.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Βγήκαν ενισχυμένοι οι οπαδοί της ‘μη λύσης’» αναφέρει ότι θα είναι εκ προοιμίου ασταθής η «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα και ότι είναι πιθανή εκ νέου προσφυγή στις κάλπες. Αλλού ο «Π» γράφει πως ο Λιλλήκας με την καταγγελία του για εξαγορά φωτογραφίζει ξεκάθαρα το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου, το οποίο απαντά ότι δεν το αφορούν οι ισχυρισμοί. Επίσης σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι αγροτεμάχια, χωράφια και εμπορικά ακίνητα είναι τα περισσότερα που εκποιούνται από τις τράπεζες.

«Βάζουν φωτιές όπου προλάβουν» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που αναφέρει ότι κτύπησε κόκκινο το προεκλογικό σκηνικό και ότι άνοιξαν πολλά μέτωπα με δηλώσεις και αντιδηλώσεις. Αλλού αναφέρει ότι η ΠΑΣΥΔΥ συνάντησε τον ΠτΔ και αναμένεται υπογραφή συμφωνίας για μισθολογική αναβάθμιση όλων των εργαζομένων στη δημόσια υγεία. Ο «Φ» σε άλλο θέμα προβάλλει τη σύλληψη από τις κυπριακές αρχές του Τουρκο – ισραηλινού που θεωρείται ως ο εγκέφαλος κυκλώματος εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Δυσκολεύει κι άλλο η προσπάθεια λύσης» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι η τεράστια αποχή, η νίκη του κόμματος Εθνικής Ενότητας στα κατεχόμενα και η είσοδος του κόμματος των εποίκων στη «βουλή» είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εκλογικής διαδικασίας στα κατεχόμενα. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως εκατοντάδες πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκαν χθες για μη τήρηση δεσμεύσεων για παραχώρηση οικοπέδων αυτοστέγασης και κρατικής χορηγίας. Επίσης η «Χ» αναφέρει ότι υπερίσχυσαν οι κομματικές σκοπιμότητες στις τελευταίες μαζικές προαγωγές στην Αστυνομία.

«Μάχη στο βορρά για σύναψη συνασπισμού» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόφωνη ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στις «εκλογές» στα κατεχόμενα και τα πιθανά σενάρια για σχηματισμό «κυβέρνησης». Η εφημερίδα αλλού αναφέρει ότι η αντιπολίτευση ζητά το διορισμό υπηρεσιακού ΥΠΕΣ και η Κυβέρνηση αναφέρεται σε τεχνάσματα. Σε άλλο θέμα γράφει πως η Τρ. Κύπρου θα καταθέσει έφεση για το πρόστιμο που της επιβλήθηκε την περασμένη βδομάδα.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 09/01/2018 07:36

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: