Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι διάφορες διεργασίες στα κόμματα και στα επιτελεία, ενόψει της δεύτερης Κυριακής των προεδρικών εκλογών, κυριαρχούν και σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Αναφορά επίσης γίνεται στις αποφάσεις του ΔΗΚΟ κατά στελεχών που θεωρείται ότι υπέσκαψαν την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου, στην έκδοση νέας παράτυπης Navtex από την Τουρκία, στις εργασίες της Βουλής που επαναρχίζουν σύντομα και στην απόφαση της Τράπεζας Κύπρου για κάλυψη της ζημιάς στα ταμεία προνοίας εν ενεργεία υπαλλήλων της.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Άλλη εποχή, νέα δεδομένα», και αναφέρει ότι για πρώτη φορά πάμε στον δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών χωρίς τις παλιές συνεργασίες-βαρίδια. Αλλού γράφει πως ‘παίρνει 22 κεφάλια’ ο Νικόλας και αναφέρεται στα στελέχη του ΔΗΚΟ που διαγράφονται γιατί δούλεψαν υπέρ άλλης υποψηφιότητας. Επίσης η «Α» αναφέρει ότι τη Δευτέρα ξεκινά της εργασίες της η Βουλή με την πρώτη ολομέλεια να έχει οριστεί για τις 16 Φεβρουαρίου.

«Γίνεται ο χαμός στον ενδιάμεσο» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης», που αναφέρει πως οριστικά χωρίς συμμαχίες πάνε οι δύο υποψήφιοι την Κυριακή και ότι υπάρχουν διαμαρτυρίες για την ουδετερότητα στο β’ γύρο. Αλλού προβάλλεται η απόφαση του ΔΗΚΟ για διαγραφή στελεχών και αναφέρεται πως σήμερα θα μιλήσει ο Μάριος Καρογιάν. Επίσης ο «Π» σε άλλο του θέμα αναφέρει ότι η Τράπεζα Κύπρου αποφάσισε να καλύψει τη ζημιά που υπέστησαν τα ταμεία προνοίας εν ενεργεία υπαλλήλων λόγω του κουρέματος.

Κάτω από τον τίτλο «Στρέφονται στους πολίτες», «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρει, στο κύριό του θέμα, ότι Αναστασιάδης και Μαλάς βρήκαν κλειστές πόρτες στα κόμματα του ενδιάμεσου και πάνε απευθείας στους πολίτες. Αλλού αναφέρει ότι η Τουρκία εκδίδει νέα παράτυπη Navtex και επικαλύπτει θαλάσσιους και εναέριους διαδρόμους της Κύπρου. Σε άλλο ρεπορτάζ ο «Φ» γράφει ότι συγκλονίζει η νέα υπόθεση άσεμνης επίθεσης καθηγητή σε βάρος εννιάχρονης σε ιδιωτικό φροντιστήριο στη Λεμεσό.

Η «Χαραυγή» στο κύριό της θέμα, με τίτλο «Μαζί για αλλαγή η απαίτηση της κοινωνίας», αναφέρει πως ο Σταύρος Μαλάς είχε σειρά επαφών χθες και μετέφερε το μήνυμα πως με την εκλογή του θα λειτουργεί συναινετικά με κυβέρνηση ευρύτερης κοινωνικο-πολιτικής αποδοχής. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει για την παρέμβαση Χούρικαν για τα ταμεία προνοίας των εν ενεργεία υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου. Επίσης αναφορά γίνεται στις αποφάσεις του ΔΗΚΟ για στελέχη που δεν πειθάρχησαν με την απόφαση για Νικόλα Παπαδόπουλο.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail’’ κάτω από τον τίτλο, στο κύριο της θέμα, «Το ΔΗΚΟ δεν θα στηρίξει κανένα υποψήφιο» αναφέρεται στις αποφάσεις του κόμματος για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, καθώς και σε αυτές που αφορούν διαγραφή στελεχών. Επίσης αναφορά γίνεται στην απόσυρση προϊόντων από την γνωστή αλυσίδα H&M που θεωρήθηκε ότι απεικόνιζαν τη λέξη Αλλάχ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις απολαβές κρατικών αξιωματούχων και γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Πρόεδρος του Ανωτάτου λαμβάνουν περισσότερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 31/01/2018 07:47

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: