Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης του ΡΙΚ για τις προεδρικές εκλογές και η «μάχη» ανάμεσα στα επιτελεία, η κακοκαιρία στην Κύπρο, η δήλωση της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ πως ο Αντόνιο Γκουτέρες αναμένει να ακούσει από τις δυο πλευρές στην Κύπρο και οι διαδικασίες για απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων αγοραστών ακίνητης ιδιοκτησίας είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στις σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια», με κύριο τίτλο «Σύγκρουση χωρίς έλεος!», γράφει, στο κύριο της θέμα, πως ανελέητος είναι ο πόλεμος που διεξάγεται τα τελευταία 24ωρα μεταξύ Νικόλα Παπαδόπουλου και Σταύρου Μαλά. Επίσης γράφει πως συνεχίζεται γοργά ο απεγκλωβισμός των εγκλωβισμένων αγοραστών στους οποίους μεταβιβάζονται οι τίτλοι ιδιοκτησίας. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως «μας πήρε και μας σήκωσε» η καταιγίδα «Θησέας».

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Μάχη ψήφο με ψήφο για το β’ εισιτήριο», γράφει, στο κύριο του θέμα, πως κορυφώνουν την αντιπαράθεσή τους οι υποψήφιοι για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς και Νικόλας Παπαδόπουλος. Αλλού αναφέρει πως προβάδισμα στον Σταύρο Μαλά έναντι του Νικόλα Παπαδόπουλου, για το δεύτερο εισιτήριο για τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, δίνει δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του ΡΙΚ, ενώ δημοσκόπηση του ΣΙΓΜΑ βλέπει Νικόλα στον β’ γύρο. Επίσης αναφέρεται στις θέσεις των τριών βασικών υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας στο Κυπριακό.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Βαρυχειμωνιά στα επιτελεία», πως κτύπησε κόκκινο η αντιπαράθεση των επιτελείων Νικόλα Παπαδόπουλου και Σταύρου Μαλά. Σε άλλο θέμα γράφει για την κακοκαιρία στην Κύπρο που κράτησε για λίγες ώρες. Επίσης αναφέρει πως κάτω από ανέμους με ισχύ 8 μποφόρ βρέθηκε χθες αργά το γεωτρύπανο Saipem 12000.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Ο πιο έντιμος από τους υποψηφίους ο Μαλάς» γράφει, στο κύριο της θέμα, πως καθολική είναι η εκτίμηση ότι ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς ξεχωρίζει από τους ανθυποψηφίους του στα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αλλού γράφει πως 13χρονη μαθήτρια αναμένει εδώ και ένα χρόνο ένα τροχοκάθισμα. Επίσης αναφέρει πως δεν έπεισαν οι θέσεις Αναστασιάδη τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα, με τίτλο «’Ανεμοι και βροχή κτυπούν τα παράλια», αναφέρεται στην κακοκαιρία στην Κύπρο που είχε ως αποτέλεσμα τις διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και την αποκοπή δέντρων. Ακόμη γράφει πως η ΝΑΣΑ κάνει δοκιμές για ένα σύστημα μακροχρόνιας αποστολής στον ‘Αρη. Επίσης αναφέρει πως η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ δήλωσε πως ο Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες αναμένει να ακούσει από τις δυο πλευρές στην Κύπρο.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος» γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Ξόβεργα στους αναποφάσιστους!», πως τα επιτελεία κορυφώνουν τον αγώνα τους στο φώτο φίνις και ποντάρουν στο ντιμπέιτ της ερχόμενης Δευτέρας. Επίσης αναφέρει πως η Εθνική Φρουρά ενισχύεται με το πλοίο ανοικτής θαλάσσης Αντιπλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης. Ακόμη γράφει πως βραβεύτηκαν οι άριστοι Λυσιώτες μαθητές.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» αναφέρει, στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Φιέστα Χρίστου με Μιχαλολιάκο!, πως ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου παρέστη σε κοινή προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο. Αλλού αναφέρεται στην παγκύπρια συγκέντρωση του Σταύρου Μαλά τη Δευτέρα στο στάδιο «Ελευθερία – Τάσσος Παπαδόπουλος» και γράφει πως ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Επίσης γράφει πως “στάσιμος” μένει ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» γράφει, στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Εκλογές – Δημοψήφισμα!» πως μέσα σε ένα κατάμεστο στάδιο, που φέρει το όνομα του πατέρα του, ο Νικόλας Παπαδόπουλος έδωσε όρκο πως θα παλέψει για να σώσει ξανά την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλού αναφέρει πως η Τουρκία είναι η μεγάλη χαμένη των ενεργειακών εξελίξεων της Μεσογείου, σύμφωνα με τους Financial Times. Επίσης γράφει πως είναι «ακατάλληλος για οικονομική διαχείριση ο Σταύρος Μαλάς».

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/01/2018 08:15

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: