Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Το αποτέλεσμα του χθεσινού α’ γύρου των προεδρικών εκλογών κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Άλλα θέματα αφορούν το θάνατο 16χρονου σε τροχαίο τα ταμεία προνοίας των υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου και την εκκαθάριση των Κυπριακών Αερογραμμών.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Και τώρα οι δυο τους», γράφει ότι Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς θα κοντραριστούν την ερχόμενη Κυριακή για την Προεδρία της Δημοκρατίας και ότι η μεταξύ τους διαφορά είναι στο 5,2%. Αλλού αναφέρεται σε ανησυχίες για τη μεγάλη αποχή ρεκόρ, από το 16,8% των προεδρικών του 2013 έφτασε στο 28,12%. Σε άλλο θέμα γράφει για τα προπύργια των υποψηφίων.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Παρέμεινε ζωντανή η ελπίδα για λύση», και γράφει ότι τα 2/3 των ψηφοφόρων απέρριψαν τη «νέα στρατηγική» στο Κυπριακό και ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος εισέπραξε ένα ηχηρό «όχι» στο δημοψήφισμα που ζήτησε. Σε άλλο θέμα για τις δημοσκοπήσεις γράφει ότι πέτυχαν «Πολίτης» και «Noverna». Αλλού γράφει ότι τα exit polls έπεσαν μέσα +/-4%.

«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Έκανε την έκπληξη με 30,24%», γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι ο Σταύρος Μαλάς πάει στον β’ γύρο με τον Νίκο Αναστασιάδη και αναφέρεται σε ήττα του Νικόλα και του ενδιάμεσου χώρου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι και οι δύο υποψήφιοι απηύθυναν προσκλήσεις για ευρεία κυβέρνηση και από τους δύο και ότι σήμερα καθορίζονται τα επόμενα βήματα. Αλλού γράφει για τραγωδία με νεκρό 16χρονο στην Αχέλεια.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα, υπό τον τίτλο «Αλλαγή ζητά ο λαός», γράφει πως ο κυπριακός λαός επιβράβευσε την υποψηφιότητα Μαλά, ανοίγοντας το δρόμο πραγματικής και ελπιδοφόρας αλλαγής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ΥΠΟΙΚ ζητά 8,5 εκατ. ευρώ τα οποία αναλογούν σε εργαζόμενους των Κυπριακών Αερογραμμών. Αλλού γράφει ότι η Τράπεζα Κύπρου εξετάζει θέμα αποκατάστασης των Ταμείων Προνοίας του προσωπικού της.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Δημητρίου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 29/01/2018 07:24

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: