Εγκρίθηκε από το συνέδριο του SPD η συμμετοχή σε διαπραγματεύσεις με Μέρκελ για κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του SPD Μάρτιν Σουλτς. Φωτογραφία via Twitter.
Με ψήφους 362 υπέρ και 279 κατά επί συνόλου 642 το έκτακτο Συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ενέκρινε πριν από λίγο στην Βόννη την πρόταση της ηγεσίας του για συμμετοχή σε διαπραγματεύσεις με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με στόχο την συγκρότηση “μεγάλου” συνασπισμού υπό την ‘Αγγελα Μέρκελ.

Επισημαίνεται ότι η ψηφοφορία είχε προγραμματιστεί να γίνει με κάρτες, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να διαπιστωθεί ποια πρόταση είχε την πλειοψηφία και χρειάστηκε να καταμετρηθούν οι ψήφοι μία προς μία.

Νωρίτερα το δίλημμα, διαπραγματεύσεις για “μεγάλο” συνασπισμό ή νέες εκλογές, έθεσε ευθέως ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στο έκτακτο Συνέδριο του κόμματος, το οποίο καλείται να εγκρίνει την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU). Ο κ. Σουλτς ζήτησε την εμπιστοσύνη των συντρόφων του, διαβεβαίωσε ότι στις διερευνητικές συνομιλίες το SPD “πέτυχε πολλά”.

Ο κ. Σουλτς, ανταποκρινόμενος στην απαίτηση πολλών στελεχών του κόμματός του, σημείωσε ακόμη ότι θα γίνει περαιτέρω διαπραγμάτευση και αλλαγές σε κάποια σημεία της συμφωνίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι “ένα τολμηρό SPD που θα βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων σε τέσσερα χρόνια θα είναι πιο ισχυρό από ό,τι σήμερα και θα κερδίσει”. Το SPD πρέπει σε μια κυβέρνηση να είναι “ορατό, να ακούγεται και να αναγνωρίζεται”, συνέχισε ο Αρχηγός του. “Κάθε κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει το SPD πρέπει να είναι κυβέρνηση SPD (…) Πιο ανοιχτή, πιο διαφανής, με ίδιο αριθμό ανδρών και γυναικών”, συμπλήρωσε.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

21/01/2018 17:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ
της Φ. Καραβίτη
Βερολίνο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal