Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η δήλωση Ντάισελμπλουμ για το κούρεμα και οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις, ο απόηχος των αποκαλύψεων για τις δραστηριότητες της Εισαγγελέως Λοϊζίδου, η επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη και η ένταση στα Ιεροσόλυμα εξαιτίας της απόφασης Τραμπ, είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Τους καίει το κούρεμα» και γράφει ότι ο Γερούν Ντάϊσελμπλουμ έκανε την αντιπολίτευση άνω- κάτω και ότι σε γκάφα προέβη το επιτελείο Παπαδόπουλου. Αλλού αναφέρει πως πήγε προκλητικός και έφυγε προκλητικότατος ο Ερντογάν από την Ελλάδα. Επίσης η «Α» αναφέρεται στην ένταση και τα θύματα στα Ιεροσόλυμα στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου.

«Η Λοϊζίδου θέλει και αποζημιώσεις» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει ότι η Εισαγγελέας Ελένη Λοϊζίδου απαιτεί έως και 2 εκατομμύρια ευρώ και φίμωση της εφημερίδας και ότι ζήτησε διάταγμα γιατί θίγεται. Αλλού αναφέρεται στην επίσκεψη Ταγιάνι στην Κύπρο και την αναφορά του ότι θέλει οι πολίτες και οι θεσμοί στην ΕΕ να έρθουν πιο κοντά. Επίσης ο «Π» αναφέρεται στη δημοσκόπηση που πρόβαλε χθες ο Αντένα που δείχνει ντέρμπι Αναστασιάδη- Παπαδόπουλου.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα με τίτλο «Στη Θράκη σαν σουλτάνος» γράφει ότι ο Ερντογάν εκμεταλλεύθηκε προκλητικά την ευκαιρία που του δόθηκε από την Ελλάδα και ότι στη Θράκη τον αποθέωσαν οργανωμένοι μουσουλμάνοι ως ηγέτη τους. Σε άλλο θέμα ο «Φ» αναφέρεται σε νομοσχέδια που ετοίμασε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για περιορισμό των θητειών του Προέδρου της Δημοκρατίας και της ασυλίας των Βουλευτών. Επίσης, γράφει ότι η ιταλική ΕΝΙ είναι κυρίαρχος του παιγνιδιού στην Κύπρο.

Η «Χαραυγή» στο κύριό της θέμα με τίτλο «Σκόπιμες καθυστερήσεις για το ΕΕΕ» γράφει για καταγγελίες του ΑΚΕΛ ότι μέρες Χριστουγέννων, κάποια άτομα ενώ εγκρίνονται ως ανάπηρα από ιατροσυμβούλιο, η αίτηση για ΕΕΕ παίρνει έως και οκτώ μήνες να εξεταστεί. Αλλού αναφέρεται σε επιστολή της οργάνωσης «Φίλοι του Ακάμα» που απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στον ΠτΔ για τις αναπτύξεις στην περιοχή. Η «Χ» προβάλλει σε άλλο ρεπορτάζ τις αναφορές Ταγιάνι στην κυπριακή βουλή για τα ΜΕΔ.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Δύο νεκροί στη Μέρα της Οργής» και αναφέρεται στις διαδηλώσεις στα Ιεροσόλυμα εξαιτίας της απόφασης Τραμπ. Αλλού αναφέρεται στα νομοσχέδια για τη διαφθορά στην Αστυνομία και τις τοποθετήσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης. Επίσης, η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις Ταγιάνι για την ανάγκη τερματισμού της κατοχής στην Κύπρο.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 09/12/2017 09:17

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: