Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η έναρξη της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό στη Βουλή, τα επεισόδια στο Τσίρειο στη διάρκεια του αγώνα ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ, οι έρευνες για το φόνο υπερήλικα στη Λεμεσό, η διαμαρτυρία των τραπεζικών υπαλλήλων για τα κουρεμένα ταμεία προνοίας, και η συνεχιζόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στο κύριό της θέμα, με τίτλο «Όπως και πέρσι!», γράφει πως στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή ξαναζούμε το ίδιο σενάριο, και ότι με πλειοψηφία μόλις δύο ψήφων εγκρίνεται από ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύη. Αλλού αναφέρεται σε σύγκρουση οργής Νετανιάχου – Ερντογάν με αφορμή την απόφαση Τραμπ για τα Ιεροσόλυμα και γράφει ότι η Χεζμπολάχ διαδήλωσε και χθες στη Βηρυτό. Επίσης η «Α» σε άλλο της ρεπορτάζ αναφέρεται σε έγκλημα και αλητεία στο Τσίρειο στάδιο, με αφορμή τον τραυματισμό παιδιού, την διακοπή του αγώνα ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ και την επανέναρξή του με επεισόδια.

«Σκληρό παζάρεμα για τα σκουπίδια» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει ότι μεταβαίνει σήμερα στην Κόσιη κλιμάκιο του Υπουργείου Γεωργίας για διαπραγμάτευση με την Helector, μετά τη θετική γνωμάτευση του Εισαγγελέα για τη νομιμότητα της διαδικασίας. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει για παιγνίδι αγωνίας από τον Νικόλα Παπαδόπουλο, με αφορμή την ψήφιση αύριο του κρατικού προϋπολογισμού. Επίσης προβάλλεται η εκδήλωση για παρουσίαση του βιβλίου του Λέλλου Δημητριάδη, στην οποία έδωσε το παρών του ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Κάτω από τον τίτλο «Παζάρι στα παρασκήνια», στο κύριό του θέμα, «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρει ότι υπάρχουν ανησυχίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τη στάση του ΔΗΚΟ για τον κρατικό προϋπολογισμό και ότι επικρατεί πάρε – δώσε με τροπολογίες των κομμάτων. Αλλού αναφέρει ότι το φιλέτο του Κατάρ απέναντι από το Χίλτον ίσως γίνει πάρκινγκ, αφού ο Δήμος Αγλαντζιάς υπέβαλε αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης ο «Φ» αναφέρει ότι βρίσκονται σε καθοριστικό σημείο οι έρευνες της Αστυνομίας για καταγγελίες για μίζες γιατρών.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Παραδίδουν οικονομία χωρίς όραμα» και γράφει, με αφορμή τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό στη Βουλή, ότι η Κυβέρνηση ξέχασε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και παραδίδει οικονομία χωρίς προσανατολισμό. Αλλού προβάλλει το θέμα της παραπομπής ασθενών στον ιδιωτικό τομέα και γράφει ότι σε αρκετές κλινικές δημιουργήθηκαν νέες λίστες. Η «Χ» σε άλλο της θέμα αναφέρει ότι οι τραπεζικοί υπάλληλοι πορεύονται στο Προεδρικό σήμερα για τα κουρεμένα ταμεία προνοίας.

«Προειδοποιήσεις προς ψηφοφόρους για Πρόεδρο – ‘Αγιο Βασίλη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρει ότι άναψε η συζήτηση στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό με αναφορές σε Πρόεδρο που μετατρέπεται σε ‘Αγιο Βασίλη ενόψει εκλογών. Αλλού αναφέρεται στην κράτηση νεαρού στη Λεμεσό σε σχέση με υπόθεση φόνου 86χρονου. Επίσης γράφει ότι οι επιβάτες που διακινήθηκαν από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου έφθασαν το 2017 τα 10 εκατομμύρια.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 12/12/2017 08:14

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: