Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η δίωρη κατάθεση στην Αστυνομία του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, αναφορικά με την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της μητέρας του, ανήμερα των Χριστουγέννων, η κατάθεση στις 29 Δεκεμβρίου των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ως επίσης και οι εργασίες για άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας αλλά και η καθυστέρηση που χρεώνει στην ΑΗΚ η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου αναφορικά με την ολοκλήρωση του λειτουργικού και λογιστικού της διαχωρισμού, όπως και η χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου, είναι μεταξύ των θεμάτων που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κατονόμασε τη μισή Πάφο» γράφει ότι ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, σε δίωρη κατάθεσή του στην Αστυνομία για το ποιοι κρύβονται πίσω από την τοποθέτηση, ανήμερα των Χριστουγέννων, βόμβας στο αυτοκίνητο της μητέρας του, κατονόμασε σχεδόν τη μισή Πάφο ότι έχει λόγους να θέλει να τον εκδικηθεί. Σε άλλο θέμα της η εφημερίδα γράφει ότι το 2017 κλείνει με ρεκόρ τουριστικών αφίξεων ενώ οι αρμόδιοι για τον τουρισμό εργάζονται αυτό το διάστημα για την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού ώστε μέχρι το 2030 η Κύπρος να αυξήσει κατά 30% το τουριστικό ρεύμα, που προσελκύει. Τέλος, αλλού γράφει ότι η απόφαση Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία της χώρας του στα Ιεροσόλυμα και οι συνεπακόλουθες αντιδράσεις των Παλαιστινίων σκίασαν τα φετινά Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Έκοψε πίσω η ΑΗΚ και φωνάζει η ΡΑΕΚ» γράφει ότι καθυστέρηση χρεώνει στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου αναφορικά με την ολοκλήρωση του λειτουργικού και λογιστικού της διαχωρισμού και σε επιστολή προς την ΑΗΚ η ΡΕΑΚ σημειώνει ότι ο λειτουργικός διαχωρισμός θα έπρεπε να έχει πλήρως ολοκληρωθεί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Δερύνεια βρίσκεται σε αναμονή για το άνοιγμα του οδοφράγματος και ότι το σημείο διέλευσης είναι έτοιμο, ενώ μένει η νεκρή ζώνη, δημοσιεύοντας δηλώσεις του Δημάρχου Αντρέα Καραγιάννη ότι το θέμα δεν είναι στα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά της κυβέρνησης. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στην κατάθεση του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος στην Αστυνομία, στην οποία κατονόμασε υπόπτους για την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της μητέρας του.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Έδωσε ονόματα ο Φαίδωνας» γράφει ότι συνολικά 12 – 14 ονόματα έδωσε στους ανακριτές ο Δήμαρχος Πάφου σε σχέση με τη βόμβα που εξερράγη στο αυτοκίνητο της μητέρας του στις 25 Δεκεμβρίου και από σήμερα τα άτομα αυτά θα κληθούν στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου για κατάθεση, ενώ στο παρόν στάδιο δεν έχουν ακόμη εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Σε άλλο θέμα ο «Φ» αναφέρει ότι μάχη εντυπώσεων θα δώσουν στις 29 Δεκεμβρίου οι υποψήφιοι για την προεδρία της Δημοκρατίας καταθέτοντας την υποψηφιότητά τους. Σε άλλο πρωτοσέλιδό της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι κατόπιν εκλογών θα ληφθεί η απόφαση σε σχέση με τις εταιρείες λεωφορείων και αν το κράτος οφείλει ή οι εταιρείες.

Η «Χαραυγή» στο κύριό της θέμα με τίτλο «Μισαλλοδοξία το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου» γράφει ότι το μίσος κήρυξε – πάλι – ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ΙΙ στην χριστουγεννιάτική εγκύκλιό του στην οποία ισχυρίζεται ότι οι μετανάστες έρχονται στην Κύπρο για να αλλοιώσουν την εθνική και πολιτιστική μας ταυτότητα. Προσθέτει ότι το ΑΚΕΛ, σε ανακοίνωσή που εξέδωσε, επικρίνει έντονα τον μισαλλόδοξο λόγο του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου. Αλλού γράφει ότι ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών προειδοποιεί ότι η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια υπονομεύει την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών. Τέλος, δημοσιεύει ρεπορτάζ για το πώς είναι να είσαι αιτητής ασύλου στην Κύπρο και αναφέρεται σε σκληρή πραγματικότητα.

ΚΥΠΕ – Αργυρώ Αγγελίδου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 27/12/2017 08:26

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: