H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Tρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Τα όσα λέχθηκαν χθες για το εύρος της διαφθοράς στην Κύπρο, η υπόθεση με την διαρροή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου, οι καταγγελίες για τυμβωρύχους στα Κούκλια, καθώς και η σημερινή υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης των Υπουργών Ενέργειας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ-Ιταλίας για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο Τύπος στην Κύπρο σήμερα.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Οδυσσέας καίει Χρυστάλλα» γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας αφήνει σοβαρές αιχμές κατά της προκατόχου του ότι επί θητείας της στην Ελεγκτική Υπηρεσία, η Υπηρεσία συγκάλυπτε αντί να αποκαλύπτει σκάνδαλα. Γράφει ακόμη για διεθνείς διαστάσεις στη δίκη για τον Μπράουντερ και ότι η Κύπρος είναι στη μέση ενός διπλωματικού πολέμου μεταξύ Ρωσία και ΗΠΑ. Αλλού, γράφει ότι την αύξηση του ορίου ηλικίας εισδοχής των μαθητών στη Δημοτική Εκπαίδευση προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Γιατί πυροβολείτε τον αγγελιοφόρο;» γράφει ότι νέα δημόσια παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την υπόθεση με τα emails της εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου, λέγοντας ότι δεν φταίνε τα ΜΜΕ που δημοσιοποίησαν θέμα δημόσιου συμφέροντος. Γράφει ακόμη για ‘φοβερές καταγγελίες’ για τη δράση τυμβωρύχων σε διάφορα σημεία και ιδιαίτερα στα Κούκλια. Επίσης, προβάλλει φωτογραφία από τους αγώνες δρόμου στην Αγία Νάπα και τιτλοφορεί το δημοσίευμα ‘πρώτευσε ο Αγιος Βασίλης’.

«Ο Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο του θέμα με τον τίτλο «Κύπρος, βασίλειο διαφθοράς» και γράφει ότι τρομάζουν όσα είπαν χθες ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Ελεγκτής για την έκταση της διαφθοράς και της διαπλοκής στην Κύπρο. Σε άλλο του δημοσίευμα ο ‘Φ’ γράφει ότι τυμβωρύχοι με εκσκαφείς δουλεύουν νύκτα στα Κούκλια. Γράφει ακόμη ότι τίθενται σήμερα στη Λευκωσία οι υπογραφές των Υπουργών Ενέργειας Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Ισραήλ για πολιτικές δεσμεύσεις των τεσσάρων χωρών για προώθηση του μεγαλύτερου υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου στον κόσμο, γνωστού ως EastMed.

Με τίτλο ‘Ρωσικό διάβημα για την υποκλοπή των email’ η εφημερίδα «Χαραυγή» γράφει ότι σοβαρές νομικές, αλλά και πολιτικές προεκτάσεις λαμβάνει η υπόθεση της υποκλοπής και διαρροής των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου με τη Ρωσική Εισαγγελία, η οποία προέβη χθες σε διάβημα, ζητώντας ποινική διερεύνηση. Γράφει επίσης ότι ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς εξέφρασε στήριξη στους καλλιτέχνες και πολιτιστικούς φορείς. Γράφει ακόμη για ‘προεκλογικό θόρυβο χωρίς ουσία για Eastmed’.

Η αγγλόγλωσση ‘Cyprus Mail’ με τίτλο «Ασύλληπτο το επίπεδο της διαφθοράς» αναφέρεται στην ημερίδα για τη διαφθορά που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία κατά την οποία ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης είπε ότι αγοράζονται συνειδήσεις και διαπράττονται εγκλήματα. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει για τα περιστέρια για τα οποία έρευνα έδειξε ότι κατανοούσαν την ιδέα του χώρου και του χρόνου πριν τον ‘Αινσταϊν. Προβάλλει επίσης πρωτοσέλιδα φωτογραφία ενός ηλικιωμένου σε καφενείο ντυμένου με ζεστά ρούχα και γράφει ότι αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και χιονόπτωση.

ΚΥΠΕ – Αθηνά Αρσαλίδου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 05/12/2017 08:49

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: