H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Τα ευρήματα της έρευνας για την απαλλοτρίωση του Κτηματολογίου Λάρνακας, το σκάνδαλο του ΤΕΠΑΚ και οι αποκαλύψεις για τις μαρτυρίες της Ροζίτας Παυλίδη, οι επαφές του Αναπληρωτή ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ στη Λευκωσία και πληροφορίες για το Κυπριακό και προτάσεις της Λευκωσίας, το θέμα της Εισαγγελέως Λοϊζίδου, καθώς και θέματα από την προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ο Δεκάλογος ενός σκανδάλου» γράφει στο κύριό της θέμα ότι βρίσκονται στον Εισαγγελέα τα ευρήματα της έρευνας του Γενικού Ελεγκτή , ότι το κτίριο είναι υπερτιμολογημένο κατά επτά περίπου εκατομμύρια ευρώ και ότι ο Πρόεδρος των Οικολόγων δεν αποκλείει ποινικά αδικήματα. Αλλού αναφέρει πως την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκονται στα χέρια του Εισαγγελέα τα ευρήματα των αστυνομικών ερευνών για πέντε μεγάλες υποθέσεις που αφορούν μεταξύ άλλων τον πρώην Διευθυντή του Συνεργατισμού. Επίσης η «Α» σε άλλο της θέμα προβάλλει την πώληση δανείων από την Ελληνική Τράπεζα.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Η Ροζίτα παίρνει μαζί της πολλούς» αναφέρεται στο περιεχόμενο της κατάθεσης της πρώην λειτουργού του ΤΕΠΑΚ Ροζίτας Παυλίδου στην υπόθεση των ερευνητικών προγραμμάτων με την ίδια να καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, τον επιστημονικό υπεύθυνο των προγραμμάτων, Καθηγητή Αντώνη Θεοχάρους. Αλλού γράφει για την παρέμβαση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το θέμα της διαρροής των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου. Επίσης ο «Π» αναφέρει ότι από την έρευνα δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί εθνοφρουρού για ξυλοδαρμό του από το Διοικητή της μονάδας του.

«Μήνυμα προς την Τουρκία» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που γράφει ότι η Λευκωσία προτείνει διάλογο Αθήνας-Αγκυρας για ασφάλεια και εγγυήσεις και ότι σήμερα βρίσκεται στη Λευκωσία για επαφές ο Αναπληρωτής ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Αλλού αναφέρει ότι μετά την κατάθεση της Ροζίτας Παυλίδη για το σκάνδαλο του ΤΕΠΑΚ, άλλοι τρεις βρίσκονται υπό ανάκριση. Επίσης ο «Φ» αναφέρει ότι 35 χιλιάδες άτομα δεν έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους και ότι η προθεσμία λήγει στις 18 Δεκεμβρίου.

«Κοινές Δράσεις Ε/κ-Τ/κ προτείνει ο Μαλάς» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που αναφέρεται σε τοποθετήσεις του υποψηφίου Προέδρου Σταύρου Μαλά για την ανάγκη συνθηκών συνύπαρξης και καλλιέργειας αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι χάθηκαν 2,5 χρόνια στο θέμα της διάνοιξης των οδοφραγμάτων σε Δερύνεια και Λεύκα-Απλίκι. Επίσης προβάλλονται οι αντιδράσεις των γιατρών για το ύψος των αμοιβών τους στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.

«Σκάνδαλο γύρω από τη γη του Κτηματολογίου» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στις αποκαλύψεις για το κτίριο του Κτηματολογίου Λάρνακας και τα ευρήματα έρευνας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Επίσης αναφορά γίνεται στη συμφωνία Βρυξελλών-ΗΒ για το Brexit. Προβάλλεται σε άλλο ρεπορτάζ η συνάντηση του ΠτΔ με την ΛΟΑΤΙ και τα προβλήματα που συζητήθηκαν.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» στο κύριό της θέμα με τίτλο «Σταύρος Μαλάς: Θα νικήσουμε!» προβάλλει συνέντευξη του υποψηφίου Προέδρου και τις τοποθετήσεις του για σειρά θεμάτων. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για λύση δύο κρατών και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Επίσης η «Γ» προβάλλει το θέμα της διαχείρισης των προβληματικών δανείων.

«Αναστασιάδης: Πέντε χρόνια ‘δεσμεύσεων’ , Μαλάς: Πέντε χρόνια ανυπαρξίας» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Ποντίκι» που αναφέρεται στις τοποθετήσεις των δύο υποψηφίων και το τι υπόσχονται στο λαό. Επίσης προβάλλει δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου ότι πιστεύει στο ενιαίο κράτος. Αλλού αναφορά γίνεται στα ποσοστά ανεργίας.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 01/12/2017 07:57

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: