Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η προεκλογική εκστρατεία και μια νέα δημοσκόπηση, το θέμα που προέκυψε με τα αποχετευτικά τέλη, τα μερίσματα από cyta στο κράτος, η απόφαση της Κίνας για απαγόρευση επενδύσεων σε ακίνητα, τα αποτελέσματα της μελέτης για τα νοσοκομεία, αλλά και η ανάρτηση πανό στην κερκίδα του ΑΠΟΕΛ για το Πολυτεχνείο, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Αναστασιάδης: Παίζει χωρίς αντίπαλο!» γράφει ότι άλλη μια δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Alpha Κύπρου δείχνει τον Νίκο Αναστασιάδη να βρίσκεται πολύ κοντά σε μια δεύτερη πενταετία και ότι η ψαλίδα ανάμεσα στον Ν. Παπαδόπουλο και τον Σ. Μαλά μικραίνει διαρκώς. Αλλού, η εφημερίδα γράφει για τα αποχετευτικά τέλη και ότι η αναπομπή του νόμου έφερε νέο κύκλο καυγάδων. Σε άλλο της δημοσίευμα γράφει για το Κτηματολογικό Γραφείο Λάρνακας και ότι το σκάνδαλο κρύβει ένα μεγαλύτερο σκάνδαλο.

Με τίτλο «Μικρότερα μερίσματα από cyta στο κράτος», ο «Πολίτης» γράφει ότι οι χρονιές που τα μερίσματα από τον μέχρι σήμερα κερδοφόρο ημικρατικό οργανισμό, την Αρχή Τηλεπικοινωνιών, απέφεραν προς το ταμείο της Δημοκρατίας ποσά των 90 και 80 εκατ. έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και γράφει ότι στα 26,4 μόνο το μέρισμα προς το κρατικό ταμείο. Γράφει επίσης ότι ουραγός στην ΕΕ παραμένει η Κύπρος στις δαπάνες υγείας. Επίσης, αναφέρει ότι έτοιμη σε δύο μήνες θα είναι η γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας αλλά όχι η ίδια η πλατεία.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Εκλεισε την πόρτα η Κίνα» γράφει ότι κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται Κύπριοι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, ύστερα από την απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να κλείσει την στρόφιγγα των κεφαλαίων που ‘μεταναστεύουν’ για σκοπούς επενδύσεων σε ακίνητα. Αλλού, γράφει για θερμά ύδατα λόγω της έκτης γεώτρησης και τις απανωτές ασκήσεις και προκλήσεις από την Τουρκία για εμπόδια. Αναφέρεται επίσης στα τέλη αποχετεύσεων και γράφει ‘αλαλούμ με την αναπομπή’ και ότι ‘έκοψαν και έραψαν με τα τέλη και εκτέθηκαν’.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το πρωτοσέλιδο της θέμα με τον τίτλο «Ανεπάρκεια δείχνει η ακτινογραφία…» και γράφει ότι ανεπαρκής οργάνωση και λειτουργία των δημοσίων νοσηλευτηρίων, ανομοιογένεια στο ωράριο εργασίας, μη ορθή στελέχωση, ελλιπής σχεδιασμός διοίκησης, είναι ορισμένες από τις διαπιστώσεις της μελέτης της KPMG για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας. Γράφει ακόμη για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, και ότι είναι μια βραδυφλεγής βόμβα. Επίσης, αναφέρει ότι διγλωσσία στο Κυπριακό καταλογίζει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο υποψήφιος για την Προεδρία Σταύρος Μαλάς.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο ‘Ο Πρόεδρος ασκεί βέτο στον νόμο για τα αποχετευτικά τέλη’ γράφει για την αναπομπή από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη του νόμου για τα αποχετευτικά τέλη λόγω σωρείας ασαφειών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα και αναφέρεται στις επικρίσεις του Δημάρχου Πάφου Φ. Φαίδωνος κατά των κομμάτων. Η εφημερίδα αναφέρεται και στην χθεσινή παράδοση από την Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά των έργων Αγ. Νικολάου και Αγ. Ιωάννη. Προβάλλει πρωτοσέλιδα και φωτογραφία από τα φλαμίνγκο που επέστρεψαν στην Λάρνακα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» φέρει τον τίτλο «Ηθικοί αυτουργοί» και γράφει ότι για την προκλητική ανάρτηση πανό στην κερκίδα του ΑΠΟΕΛ με τα ιστορικά ψέματα για την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου ηθικοί αυτουργοί είναι ‘οι φασίστες της Χρυσής Αυγής’. Γράφει επίσης η εφημερίδα για καταγγελία κόλαφο από την Πρόεδρο της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Cyprus Stop Trafficking Α. Χριστοφίδου, για ‘την αδιαφορία της Αστυνομίας και άλλων εμπλεκόμενων κρατικών υπηρεσιών’. Γράφει ακόμη για ‘προεκλογική μεταμφίεση’ του Προέδρου προς άγραν ψήφων.

Με τίτλο ‘Μπούμερανγκ για τα Επιτελεία Αναστασιάδη – Μαλά’, η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Κυπριακό Ποντίκι» γράφει ότι τα Επιτελεία αυτά και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ/ΑΚΕΛ, φιλολογούν ασταμάτητα τις τελευταίες ημέρες για τη Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τις ‘εγκληματικές υποχωρήσεις’ των κυβερνήσεων τους στο Κυπριακό, νομίζοντας ότι θα πλήξουν την υποψηφιότητα Ν. Παπαδόπουλου. Γράφει ακόμη για ‘ψυχρολουσία για το ΑΚΕΛ από τον Κατσουρίδη’. Επίσης, αναφέρει ότι στα μπουντρούμια του Ερντογάν βρίσκονται 2,800 ανήλικα παιδιά.
ΚΥΠΕ – Αθηνά Αρσαλίδου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 24/11/2017 08:24

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: