Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η προεκλογική εκστρατεία και η συζήτηση για την Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία, η ανάμιξη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα, καθώς και εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και η άφιξη του Προέδρου της Αιγύπτου, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες σήμερα.

Υπό τον τίτλο «Ομοσπονδία αλλά στα μέτρα μου» η «Αλήθεια» γράφει ότι μετά από μέρες απόλυτης σιωπής γύρω από τη θέση του στο θέμα της ΔΔΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος αποφάσισε να ανοίξει τα χαρτιά του στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε την Παρασκευή στην τηλεόραση του ‘Σίγμα’ όμως περιστράφηκε και πάλι σε γενικολογίες και αοριστολογίες. Η εφημερίδα γράφει ακόμη για την αυριανή επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου στην Κύπρο. Σε άλλο της δημοσίευμα γράφει για το ‘σαβουάρ βίβρ’ των αξιωματούχων.

Κάτω από τον τίτλο «Τι θεωρούν σεξουαλική παρενόχληση» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Πολίτης», ο οποίος έθεσε το ερώτημα αυτό στους υποψήφιους για την προεδρία της Δημοκρατίας μετά και την παγκόσμια συζήτηση επί του θέματος. Αλλού προβάλλει συνέντευξη στον ‘Π’ του Επιτρόπου Προϋπολογισμών και Ανθρώπινων Πόρων Γ. Ετινγκερ για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ μετά το 2021. Επίσης, αναφέρεται στα τελευταία 300 μέτρα του οδοφράγματος της Δερύνειας.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Φαγοπότι στα κατεχόμενα» γράφει ότι οικογενειακή υπόθεση του Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να εξελίσσεται η … ανάπτυξη των κατεχομένων και ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εταιρείες που είναι συνδεδεμένες με επιχειρήσεις της οικογένειας Ερντογάν αναλαμβάνουν τα περισσότερα έργα που γίνονται στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει για αναβαθμισμένη κινητοποίηση για τα ενεργειακά και ότι αύριο πραγματοποιείται για πρώτη φορά διάλογος μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου. Ο ‘Φ’ γράφει επίσης για καταγγελία πατέρα ότι ‘μπαινόβγαινε στο σχολείο ενώ δικαζόταν ο παιδεραστής’.

Με τίτλο «Αποκαλυπτήρια Νικόλα Παπαδόπουλου» η «Χαραυγή» γράφει ότι τις δικές του γνωστές θέσεις καταθέτει ο Νικόλας Παπαδόπουλος σε συνέντευξη στην εφημερίδα και ότι είπε ότι η συζήτηση της ονοματολογίας της λύσης είναι παραπλανητική. Γράφει ακόμη σε άλλο της θέμα για πανελλήνιο αποτροπιασμό για το αίσχος οπαδών του ΑΠΟΕΛ σε σχέση με το Πολυτεχνείο. Αναφέρει ακόμη σε άλλο της θέμα ότι το πρόγραμμα αναλφαβητισμού δεν πέτυχε τους στόχους του.

Η εβδομαδιαία «Καθημερινή της Κυριακής» υπό τον τίτλο ‘Κάθοδος Αναστασιάδη στη λαϊκή Δεξιά» γράφει ότι ανακαλώντας τις προεκλογικές εκστρατείες που έκανε όταν ήταν πρόεδρος του ΔΗΣΥ ο Νίκος Αναστασιάδης επιχειρεί ως προσωπικό στοίχημα, να κατέβει στη λαϊκή του βάση και σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία. Γράφει επίσης ότι η Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία κάνει άνω – κάτω το ΔΗΚΟ. Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρεται στη θεομηνία στην Ελλάδα και τα μπαζωμένα ρέματα.

Η «Σημερινή της Κυριακής» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πέφτουν υπογραφές για Φ.Α. μέσω East Med» γράφει ότι πέφτουν στις 5 Δεκεμβρίου οι υπογραφές Ισραήλ, Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας για τις βασικές προδιαγραφές προώθησης του αγωγού φυσικού αερίου East Med. Σε άλλο της θέμα αναφέρεται στα Υφυπουργεία και γράφει ότι το νομοσχέδιο πάει με φόρα για ψήφιση. Στα πρώτα θέματα είναι και `οι ‘μαύρες’ δουλειές Ερντογάν με την ISIS`.

Η αγγλόγλωσση ‘’Sunday Mail’’ γράφει στο κύριο της θέμα ότι παρά την επιμονή του Προέδρου Αναστασιάδη ότι απλά εργάζεται κανονικά για την πενταετή του θητεία, παρά ταύτα φαίνεται ότι βρίσκεται σε πλήρη προεκλογική εκστρατεία και προσπαθεί να κερδίσει όσο το δυνατό περισσότερες ομάδες πολιτών. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι η Βρετανία θα ζήσει τον πιο βαρύ χειμώνα της με χιονοπτώσεις εδώ και 27 χρόνια. Γράφει ακόμη για Κύπριους πίσω και μπροστά από τις κάμερες για το ‘Οριεντ Εξπρές’.

ΚΥΠΕ – Αθηνά Αρσαλίδου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/11/2017 10:21

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: