Δρόμος ειρήνης η συνεργασία, λέει ο πρόεδρος της Κνεσσέτ στην Τριμερή με Ελλάδα και Κύπρο




Ο δρόμος προς την ειρήνη είναι η συνεργασία, επεσήμανε σήμερα ο Πρόεδρος της Κνεσσέτ Yuli Yoel Edelstein, σε χαιρετισμό του στη 2η Τριμερή Συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, προσθέτοντας ότι η συνεργασία των τριών χωρών είναι σημαντική σε διάφορα επίπεδα.

Ο κ. Edelstein ανέφερε ότι “η συνεργασία βασίζεται σε κοινές αξίες” και επεσήμανε ότι “και οι τρεις χώρες μας είναι δημοκρατικές και βρίσκονται σε μία περιοχή δύσκολη – το καταλαβαίνουμε – αλλά πράγματα τα οποία κατανοούμε εμείς απόλυτα, όπως η συμπολίτευση, η αντιπολίτευση, οι εκλογές, οι εναλλαγές των διαφόρων ηγετών και των διαφόρων κυβερνήσεων, δεν είναι πράγματα που κατανοούνται πάρα πολύ απλά και πάρα πολύ εύκολα από τους γείτονές μας”.

“Άρα λοιπόν, εμείς, ως δημοκρατικές χώρες που κατανοούμε αυτά που ανέφερα, μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας”, είπε, προσθέτοντας ότι “η γεωγραφική γειτνίαση μας επιτρέπει να βοηθούμε ο ένας τον άλλο”.

Ο κ. Edelstein επεσήμανε ότι, “όταν έρχεται η στιγμή της αλήθειας, μπορούμε ο ένας να βοηθά τον άλλο ως καλοί γείτονες και χαιρόμαστε να μπορούμε να βοηθούμε τον γείτονα μας, όπως και εκείνος θα μας βοηθήσει σε κάποια δύσκολη στιγμή δική μας”.

Είπε, επίσης, ότι “αυτές οι συναντήσεις είναι πάρα πολύ σημαντικές, δεδομένου ότι εδώ γίνεται μια καλή κίνηση και υπάρχει μια καλή ατμόσφαιρα μεταξύ των διαφόρων κοινοβουλίων μας”.

Ανέφερε ότι “πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει το κάθε κοινοβούλιο”.

Ο κ. Edelstein πρόσθεσε ότι “από τη στιγμή που βάλαμε σε αυτό το παιγνίδι και τους ηγέτες και τις κυβερνήσεις μας, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι τα κοινοβούλια επίσης ελέγχουν τα τεκταινόμενα και τις πράξεις των κυβερνήσεων, άρα εμείς πρέπει να ελέγξουμε ότι οι κυβερνήσεις μας συνεχίζουν αυτές τις καλές πρακτικές και, αν κάτι καθυστερήσει, εμείς να έρθουμε να βοηθήσουμε ώστε αυτά τα προβλήματα να μπορέσουν να ξεπεραστούν”.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στα μεταναστευτικά ρεύματα, είπε: “Δεν ξέρω πότε θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή, αλλά ξέρω ποιος είναι ο δρόμος για να φθάσουμε στην ειρήνη. Ο δρόμος προς την ειρήνη είναι η συνεργασία, είναι να χαμηλώσουμε τα επίπεδα της έντασης, να χαμηλώσουμε τα επίπεδα του μίσους, και να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο”.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Ρεβέκκα Γρηγοριάδου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 02/11/2017 10:38

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: