Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η συζήτηση στη Βουλή για ίδρυση ταμείου αποκατάστασης κουρεμένων καταθετών και άλλων, η μείωση στα αποχετευτικά τέλη, η συζήτηση για τεμάχιο γης στο Πέρα Πέδι και το αν ιδιοκτήτης είναι ή όχι ο Πρόεδρος, η φυγή του ηγέτη της Καταλονίας από την Ισπανία, οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυβέρνησης καθώς και ο καθαρισμός της λίμνης Αθαλάσσας από τα νεκρά ψάρια, είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Ανοίγει ο δρόμος» γράφει πως η πρόταση Αβέρωφ-Λιλλήκα τάραξε τα νερά για αποκατάσταση των κουρεμένων κατόχων αξιογράφων και ότι κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν και μιλούν για προεκλογικές σκοπιμότητες. Αλλού αναφέρει ότι άνθρακες ήταν ο θησαυρός για το ‘’Nicos Plots’’ και ότι ο ΠτΔ απάντησε πως θα απογοητευτούν όσοι προσπαθούν να τον πλήξουν. Η «Α» σε άλλο θέμα αναφέρει πως έκλεισαν το λιμάνι Λάρνακας οι ψαράδες που αντιδρούν στην παραχώρηση αδειών για τράτες βυθού.

«Πρόσκαιρη μείωση για αποχετευτικά» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει πως είναι φθηνότερα τα τέλη για Λευκωσία και Πάφο με απόφαση της Βουλής, για φέτος, και ότι το έλλειμμα 4 εκ. στη Λευκωσία θα καλυφθεί από τα αποθεματικά. Σε άλλο θέμα ο «Π» αναφέρει ότι μετακαλείται εμπειρογνώμονας για τα νεκρά ψάρια στην Αθαλάσσα. Επίσης προβάλλονται οι δηλώσεις του ΠτΔ για το τεμάχιο γης στο Πέρα Πεδί μετά τα δημοσιεύματα ότι ανήκει στον ίδιο.

Υπό τον τίτλο «Προεκλογικό πυροτέχνημα» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που χαρακτηρίζει προσδοκίες άνευ περιεχομένου τα περί ίδρυσης ταμείου αποζημίωσης κουρεμένων και ότι το ΥΠΟΙΚ υπέδειξε ότι η πρόταση είναι αντισυνταγματική. Αλλού αναφέρει ότι υποβλήθηκαν στην Ανεξάρτητη Αρχή 200 παράπονα κατά αστυνομικών το 2017 και τα περισσότερα είναι από συλληφθέντες. Επίσης ο «Φ» αναφέρει ότι τα κρατικά φιλέτα θα εκποιούνται κατόπιν έγκρισης της Βουλής και ενημέρωσή της.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Πώληση δανείων προαναγγέλλουν οι τράπεζες» γράφει στο κύριό της θέμα ότι η Κεντρική τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο αναθεώρησης των υφιστάμενων στόχων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια παρά τις αναδιαρθρώσεις και ότι η Κύπρου, η Ελληνική και ο Συνεργατισμός είναι στο στάδιο εξέτασης ευκαιριών πώλησης δανείων. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας στη Βουλή για τα ενεργειακά και τις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας. Επίσης προβάλλεται η δήλωση του ΠτΔ για το τεμάχιο γης στο Πέρα Πεδί.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Σκέψεις κομμάτων για το ταμείο κουρεμένων» γράφει στο κύριό της θέμα για την συζήτηση στη Βουλή για σύσταση ταμείου αποκατάστασης των κουρεμένων καταθετών, των κατόχων αξιογράφων και άλλων με το ΥΠΟΙΚ να κάνει λόγο για αντισυνταγματικές πρόνοιες. Αλλού αναφορά γίνεται στις έρευνες για την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλτ Τραμπ και τον Σύμβουλό του Ελληνοαμερικανό Τζορτζ Παπαδόπουλος και πως αυτές οι έρευνες επηρεάζουν την Κύπρο. Επίσης προβάλλονται οι δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας στη Βουλή για τις γεωτρήσεις τους επόμενους μήνες.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 31/10/2017 08:09

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: