Τρομακτική καταγγελία ποινικού ανακριτή για τον εθνοφρουρό: «Τρεις οι δολοφόνοι του Θανάση… Ένας τον κρατούσε, άλλος τον έπνιγε και ο τρίτος τον κτυπούσε με ρόπαλο» (videos)

Η διαμαρτυρία της οικογένειας του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου και των πολιτιών της Κύπρου, έφερε αποτελέσματα… Φωτογραφία Omega TV




Στο podcast που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος, Γλαύκος Μιχαηλίδης, φιλοξενήθηκε ο ποινικός ανακριτής, Σάββας Μάτσας και αποκάλυψε συγκλονιστικά στοιχεία που εξήγαγε μέσα από την έρευνα που διεξήγαγε για την υπόθεση Θανάση Νικολάου.

Όπως είπε ο κος Μάτσας, οι δολοφόνοι του Θανάση είναι τρεις.

«Ο ένας τον κρατούσε, ο άλλος τον έπνιγε και ο τρίτος τον κτυπούσε με ρόπαλο», αποκάλυψε ο κος Μάτσας.

Ερωτηθείς για τις ευθύνες των τριών αυτών προσώπων, απάντησε ότι είναι και οι τρεις εξίσου συνένοχοι.

«Την ίδια ευθύνη έχουν και οι ηθικοί αυτουργοί», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σάββας Μάτσας.

Στο Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Θανάσης Αθανασίου, νομικός και ένας εκ των δυο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που διορίστηκαν από το Υπουργικό για να ερευνήσουν τι έγινε και δεν έγινε 19 σχεδόν χρόνια στην πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Ο κ.Αθανασίου είπε πως δεν έλαβε ούτε αυτός ούτε ο κ.Παππάς τους όρους εντολής από το Υπουργικό. «Δεν έχουμε λάβει γραπτώς τους όρους εντολής από το Υπουργικό. Αναμένονται σήμερα γραπτώς».

«Παρά το ότι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω επ’ ακριβώς τους όρους εντολής, αυτό που άκουσα κι εγώ από τις δηλώσεις είναι η διερεύνηση για οτιδήποτε δεν διερευνήθηκε μέχρι σήμερα.

Θα λάβουμε υπόψη μας τα πάντα. Θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην τελευταία θανατική ανάκριση που άλλαξε εντελώς το σκηνικό. Θα λάβουμε υπόψη ταπρακτικά αυτής της διαδικασίας αλλά και οτιδήποτε λήφθηκε για την υπόθεση αυτή από την πρώτη στιγμή.

Αναφορικά με το αν θα κάνουν νέες ανακρίσεις είπε πως είναι πολύ πρώιμο να αναφερθεί οτιδήποτε. Σας διαβεβαιώνουμε πως οτιδήποτε πρέπει να διερευνηθεί, θα διερευνηθεί με κάθε σοβαρότητα», ανέφερε.

@mypovcast

Πως και που έγινε ο στραγγαλισμός του Θανάση‼️#podcastclipsviral #mypovcast #government #tiktok #viral #fyp #podcastclips #cyprus #money #greece #interview #news #thanasis

♬ original sound – mypovcast

Συνεχίζοντας είπε πως δεν θέλει να κάνει σχόλιο για το τι συζητά ο κόσμος. «Αντιλαμβάνομαι ωστόσο ότι η Πολιτεία αφουγκράστηκε την ανάγκη της κοινωνίας για απονομή Δικαιοσύνης και προχώρησε στον διορισμό μας. Υπάρχουν κάποια διαδικαστικά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν. Ο κ.Παππάς είναι εξ Ελλάδος.

Μόλις ληφθεί το υλικό θα προγραμματίσουμε τη διαδικασία με βάση πάντα και τους όρους εντολής.

Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει αυτή η διερεύνηση δεν θα γίνουν δηλώσεις με σκοπό τη διαφύλαξή της. Σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη ίσως εκδώσουμε μια γραπτή ανακοίνωση».

Ο ίδιος ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να υπάρξει δυνατότητα παράτασης της διαδικασίας, αν υπάρχει ανάγκη. Ερωτηθείς αν θα υπάρχει αμοιβή είπε πως δεν ρώτησε αλλά όπως γνωρίζει υπάρχει κάποια αμοιβή. «Εγώ και αμισθί θα αποδεχόμουν την τιμητική πρόταση από το Υπουργικό», είπε καταληκτικά.

@mypovcast

Η αποκάλυψη… πόσοι ήταν οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ του Θανάση‼️#podcastclips #cyprus #cyprustiktok #tiktok #fyp #mypovcast #viral #crime #investigation #podcast #money #government #police #policecyprus #breakingnews #thanasisnikolaou

♬ original sound – mypovcast

  • Ανδριάνα: Μην μου ξαναπείτε για τον Σταυριανό – Δεν θέλω ακούω για αυτόν

Τον διορισμό των δύο ποινικών ανακριτών για την υπόθεση Θανάση, κλήθηκε να σχολιάσει, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα η Ανδριάνα Νικολάου.

Το ότι ο Θανάσης δολοφονήθηκε το ξέραμε από την πρώτη στιγμή, μιλούσε το σώμα του, τώρα μίλησαν και τα οστά του. Είναι απαράδεκτα αυτά που συμβαίνουν. Εδώ και δύο δεκαετίες να παλεύουμε για να αποδείξουμε τα αυτoνόητα και να δικαιώσουμε το παιδί μας που το αμαύρωσαν με τον στίγμα της αυτοχειρίας. Δεν παλεύαμε ούτε για λεφτά ούτε για περιουσία, αλλά για την αλήθεια. Είχαμε όλο το δικαίωμα να μάθουμε σε τι οφειλόταν ο θάνατος του στον στρατό.

Πρόσθεσε ότι κάποιοι άλλοι έπρεπε να ενδιαφερθούν αλλά έκαναν ότι μπορούσαν για να το κουκουλώσουν. «Έπρεπε να πάω στο εξωτερικό να φέρω δικηγόρους και εμπειρογνώμονες για να αποδείξω την αλήθεια;», αναρωτήθηκε.

Κληθείσα να σχολιάσει την ένσταση του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού, απάντησε «παρακαλώ να μείνουμε ως εδώ για αυτόν τον απάνθρωπο, δεν θέλω ακούω για αυτόν. Είναι εξαιτίας αυτού που καταδικάστηκε η Κύπρος και εξαιτίας αυτού που έκανα όλο αυτό τον αγώνα. Έχει και μούτρα να βγαίνει και να μιλά; Είναι ντροπή».

Όσον αφορά τον διορισμό των δύο ποινικών ανακριτών, ανέφερε ότι είναι μία τελευταία προσπάθεια για να φτάσουμε σε ένα αίσιο τέλος ως προς το ποιοι φταίνε. «Μέσω αυτής της έρευνας πρέπει να βρεθούν και οι δολοφόνοι», κατέληξε.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Εν αναμονή των όρων εντολής για την έρευνά στην υπόθεση δολοφονίας του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ευρίσκονται οι δύο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν στις 15 Μαΐου από το Υπουργικό Συμβούλιο, Θανάσης Αθανασίου και Λάμπρος Παππάς.

Μετά την έκδοση του πορίσματος της τρίτης θανατικής ανακρίτριας Ντόριας Βαρωσιώτου, το οποίο καταλήγει στο ότι ο θάνατος του εθνοφρουρού ήταν δολοφονία, οι διορισθέντες ποινικοί ανακριτές καλούνται να εντοπίσουν τους δράστες.

«Αποκλειστική ευθύνη έχει να καταλήξουμε, σε αυτό το στάδιο που βρίσκεται τώρα αυτή η πονεμένη υπόθεση είναι να καταλήξουμε σε ευρήματα , κατά πόσο μπορεί να τεκμηριωθεί ότι πρόσωπα διέπραξαν ποινικά αδικήματα. Εμείς με το που λάβουμε τους όρους εντολής, σύμφωνα με αυτούς, θα προχωρήσουμε στις ανάλογες ενέργειες», λέει ο Θανάσης Αθανασίου.

Ο τελευταίος και ο Λάμπρος Παππάς έχουν ετοιμάσει επιστολή προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τη Νομική Υπηρεσία, ώστε να λάβουν τα έγγραφα και το μαρτυρικό υλικό που έχουν ληφθεί κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ θα αποταθούν και στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, για τη λήψη των πρακτικών της θανατικής ανάκρισης. Και όπως ξεκαθαρίζουν κατά τη διάρκεια της έρευνας, θα κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

  • Το πιο πιθανό να είναι τρεις οι δράστες

Τη δική του εκτίμηση γύρω από τον αριθμό των προσώπων που σκότωσαν το Θανάση Νικολάου, εξέφρασε ο νομικός Σάββας Μάτσας, ο οποίος μαζί με τον νομικό Αντώνη Αλεξόπουλο, ως ποινικοί ανακριτές, συνέταξαν το πόρισμα γύρω από τα αίτια του θανάτου του εθνοφρουρού.

«Με όσα γνωρίζουμε από το μαρτυρικό υλικό και με βάση τα τραύματα που διαπιστώθηκε ότι είχε δηλαδή δαχτυλιές στον καρπό του ενός χεριού, κάταγμα στο υοειδές οστό, ρήξη εσωτερικών οργάνων που ήταν ασύμβατες με τη ζωή και εσωτερικά κατάγματα, πιστεύουμε ότι πρέπει να ήταν τρεις αλλά δεν αποκλείεται να ήταν και δύο. Το πιο πιθανόν όμως, εκτιμώ να ήταν τρεις», δήλωσε στον Αντέννα.

Η Ελλάδα και η Κύπρος μεταξύ των 15 χωρών της Ε.Ε. που αναζητούν… Ρουάντες για να «παρκάρουν» τους μετανάστες: Επιστολή στην Κομισιόν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: