Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα τα ξημερώματα της Κυριακής, η αναβολή της ψήφισης του νόμου για την εκκλησιαστική γη, καταγγελίες για μίζες σε γιατρούς από ακουολογικό κέντρο και η αντιπαράθεση μεταξύ υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας με επίκεντρο την πρόθεση της Κυβέρνησης να καταθέσει συντεταγμένες για καθορισμό της ΑΟΖ είναι ανάμεσα στα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων τη Δευτέρα.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Δουλειά επαγγελματία εκτελεστή”, γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι ως νέο κτύπημα στον πόλεμο των φατριών για τον έλεγχο των διαφόρων δραστηριοτήτων στην Αγία Νάπα και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου εκτιμάται η απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα Κυριακής, εναντίον του 47χρονου Κυριάκου Χατζησάββα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 95 μέρες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές και ότι το φαβορί για την πρώτη θέση είναι ο Νίκος Αναστασιάδης ενώ τη μάχη για το δεύτερο γύρο θα δώσουν Νικόλας Παπαδόπουλος και Σταύρος Μαλάς. Αλλού προβάλλει δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι «η νύχτα της Κύπρου (ήταν) η πιο δραματική».

Ο “Πολίτης” υπό τον τίτλο “Παπάδες και τατάδες με το δημόσιο χρήμα” γράφει, στο κύριο του θέμα, για την απόφαση της σύσκεψης αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων στις 7/4/2016 για αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για την εκκλησιαστική γη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αυξάνονται τα πυρά εκ των έσω στο ΔΗΚΟ, προσθέτοντας πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του πάντως δεν ανησυχούν, υποδεικνύοντας ότι ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχε το ΔΗΚΟ τόσο ψηλή συσπείρωση τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές. Αλλού γράφει για αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων Προέδρων για τις συντεταγμένες της ΑΟΖ.

“Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Καταγγελίες – βροχή για μίζες” γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι νέες καταγγελίες – σοκ διαβιβάστηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα που αναφέρονται σε μίζες τις οποίες έδινε ακουολογικό κέντρο σε γιατρούς, με σκοπό να προωθούν τα δικά του ακουστικά στους ασθενείς. Αλλού γράφει για δεύτερο καρτέρι θανάτου στην Αγία Νάπα εναντίον του 47χρονου Κυρίακου Χατζησάββα ο οποίος βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος, ενώ στον εγκέφαλό του εντοπίστηκαν θραύσματα. Σε άλλο θέμα γράφει για κηδείες νεκρών με δανεικά φέρετρα.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Τσακώνονται αλλά συγκλίνουν επικίνδυνα” γράφει ότι σε αλληλοκατηγορίες μεταξύ υποψηφίων Προέδρων για αντιγραφή θέσεων και στρατηγικών οδήγησε η πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάθεση συντεταγμένων στα ΗΕ για καθορισμό της ΑΟΖ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς διεμήνυσε χθες ότι θα πρέπει να εξέλθουμε από την οικονομική κρίση «στηρίζοντας πρωτίστως τον άνθρωπο και όχι τους αριθμούς». Αλλού γράφει ότι ξημερώματα έστησαν καρτέρι στον Κ. Χατζησάββα και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Δημητρίου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/10/2017 07:45

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: