Γιατί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αθωώνει την Τουρκία και επιρρίπτει τις ευθύνες στον Ακιντζί;




Του ΑΡ. ΒΙΚΕΤΟΥ

Το μεταφέρω αυτούσιο από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος” , στην οποία δημοσιεύονται τα κύρια σημεία συνέντευξης του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη προς την εφημερίδα:

“Ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, αποκάλυψε πως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε αναφέρει στο δείπνο πριν ολοκληρωθεί η Πενταμερής, πως αν οι Τουρκοκύπριοι είναι ευτυχείς με όλα τα άλλα στοιχεία του πακέτου, θα μπορούσε να πάει πίσω στην κυβέρνησή του ζητώντας περισσότερη ελαστικότητα. Σύμφωνα με τον πρέσβη Μαυρογιάννη, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ρωτήθηκε αν αυτή η περαιτέρω ελαστικότητα θα μπορούσε να φτάσει μέχρι την άμεση κατάργηση και απάντησε αρνητικά”.

Σε συνέντευξή του στον «Φ», ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είπε πως «στο σημείο αυτό το βάρος της ιστορικής ευθύνης το φέρει κυρίως ο κ. Ακιντζί, που είπε πως οι Τουρκοκύπριοι δεν δέχονται την κατάργηση των εγγυήσεων, δεν δέχονται την πλήρη αποχώρηση των στρατευμάτων και δεν είναι ικανοποιημένοι από τα όσα, υπό αίρεση, τους δόθηκαν στα άλλα σημεία του πακέτου».

Έτσι, συνέχισε ο κ. Μαυρογιάννης, “αν υπήρχε έστω και μια μικρή χαραμάδα για διαφοροποίηση από τον κ. Τσαβούσογλου, του έδεσε τα χέρια ο κ. Ακιντζί” . (!!!)

Δηλαδή, Για να καταλάβω και εγώ ο πτωχός το πνεύματι ο Ακιντζί φταίει για το αδιέξοδο, που “έδεσε ( του Τσαβούσογλου) τα χέρια;”. Από πότε ο κατοχικός ηγέτης μπορεί να “δένει τα χέρια” στον Τούρκο υπουργό εξωτερικών;

Νομίζω, πως αμφότεροι ήταν συνεννοημένοι και κατένειμαν ρόλους. Αλλά, ακόμη και να έχει βάση ότι ο πρώτος “έδειξε ελαστικότητα” και ο Μουσταφάς του “έδεσε τα χέρια”, αυτό δεν λέγεται δημοσίως και αντιλαμβάνεστε το γιατί. Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: