Το δίκτυο της τουρκικής κατασκοπίας στα ΜΜΕ και οι σχέσεις με το AKP του Ταγίπ Ερντογάν




Σε δημοσίευμα του κουρδικού πρακτορείου FIRAT καταγράφεται ο ισχυρισμός ότι η ερευνήτρια του Ιδρύματος Πολιτικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (SETA), Merve Seren, κυκλοφορεί στο Παρίσι και προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες για κουρδικά Ιδρύματα και Συλλόγους για λογαριασμό της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ (Milli Istihbarat Teskilati). Ωστόσο υπάρχει στενή σχέση της ΜΙΤ και με τον κόσμο των ΜΜΕ αλλά και το AKP, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

To δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Seren λαμβάνει κρυφά φωτογραφίες εκπροσώπων κουρδικών Ιδρυμάτων και Συλλόγων, στους οποίους θέτει διάφορες ερωτήσεις όπως ότι ο A. Ocalan σχεδιάζει να ξεκινήσει μία νέα διαδικασία και αν θα δηλώσουν ξανά υποταγή, αν το ΡΚΚ συγκεντρώνει χρήματα με τη βία, κλπ.

Η Seren αναφέρει στα άτομα με τα οποία συναντάται ότι της έχουν ανατεθεί καθήκοντα από το κράτος και τον βουλευτή του HDP, Α. Τan. Μάλιστα, χρησιμοποιεί το όνομα του Τan, προκειμένου να έχει επικοινωνία με Κούρδους.

Επίσης, αναφέρει το δημοσίευμα ότι το SETA προετοιμάζει βιβλίο έρευνας για την Ευρώπη και γι’ αυτό θα παραμείνει στο Παρίσι για κάποιο χρονικό διάστημα. Η Seren έχει συγγράψει το βιβλίο με τίτλο «Στρατηγική Πληροφορία και Εθνική Ασφάλεια». Σημειώνεται ότι το SETA επηρεάζει τον καθορισμό της εξωτερικής πολιτικής του ΑΚΡ.

Ιδρυτής του SETA είναι ο πρώην συντονιστής του Ιδρύματος στη Washington, Nuh Yilmaz, ο οποίος τον Αύγουστο του 2013 τοποθετήθηκε επικεφαλής του Γραφείου Συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου της ΜΙΤ.

Άλλο ίδρυμα που υπάγεται στο SETA, είναι το Ινστιτούτο Στρατηγικής Σκέψης (SDE), που καθορίζει την εσωτερική πολιτική του ΑΚΡ, καθώς και την πολιτική που ασκεί στη Μ. Ανατολή. Πρόεδρός του είναι ο Καθηγητής, Yasin Aktay, ο οποίος είναι και μέλος του «Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου Λήψης Αποφάσεων» του ΑΚΡ.

Το SDE συνεργάζεται με πολλές σημαντικές προσωπικότητες του πολιτικού κόσμου και των ΜΜΕ. Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του SDE είναι ο Πρόεδρος του Ομίλου ΜΜΕ STAR GAZETESI, Mustafa Karaalioglu.

Επίσης, ένα ακόμη σημαντικό πρόσωπο είναι ο ορκωτός λογιστής, Sinan Tavukcu, ο οποίος αρθρογραφεί στην HABER 10, γνωστή για τις σχέσεις της με τη ΜΙΤ. Ο Tavukcu φέρεται ότι είναι ο κουνιάδος του Τούρκου Πρέσβη στο Παρίσι και πρώην υποδιοικητή της ΜΙΤ, Ismail Hakki Musa. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οTavukcu αποτελεί σημαντικό πρόσωπο στο δίκτυο της ΜΙΤ στα ΜΜΕ.

Περισσότερες ειδήσεις Κόσμος εδώ

Σχετικό link εδώ

ΠΛΗΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ SETA ΕΔΩ

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: