Οι Κούρδοι της Συρίας κατηγορούν Ρωσία για εναντίον τους βομβαρδισμό: Διαψεύδει η Μόσχα




Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που αποτελούνται κατά πλειοψηφία από Κούρδους μαχητές του PYD/YPG που η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκράτες, κατήγγειλαν εναντίον τους επίθεση από ρωσικά αεροσκάφη στην περιοχή της Ντείρ αλ Ζορ.

Οι Κούρδοι κάνουν λόγο για τραυματίες μαχητές τους. Το Πεντάγωνο ανέφερε επίσης ότι οι Ρώσοι βομβάρδισαν θέσεις ανατολικά του ποταμού Ευφράτη όπου στάθμευαν δυνάμεις της SDF. Οι Ρώσοι είχαν γνώση της εκεί παρουσίας των δυνάμων της SDF ανέφερε η Ουάσινγκτον.

“Οι δυνάμεις μας ανατολικά του Ευφράτη δέχτηκαν επίθεση από ρωσικά αεροσκάφη και δυνάμεις του συριακού καθεστώτος”, ανέφερε η SDF σε ανακοίνωσή της και κατηγόρησε το καθεστώς Άσαντ ότι είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης.

Ο διεθνής συνασπισμός κατηγόρησε τη ρωσική πολεμική αεροπορία ότι τραυμάτισε σε έναν βομβαρδισμό που εξαπέλυσε στη Συρία μαχητές των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), κάτι που η Μόσχα διέψευσε.

«Τα ρωσικά πυρά έπληξαν μια τοποθεσία όπου οι Ρώσοι γνώριζαν ότι βρίσκονται μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και σύμβουλοι του συνασπισμού. Πολλοί μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων τραυματίστηκαν και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες μετά την επιδρομή», αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου που εξεδόθη. .

Ο συνασπισμός διευκρινίζει επιπλέον ότι κανείς από τους Αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους που ήταν παρόντες δεν τραυματίστηκε.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε μια περιττή κλιμάκωση μεταξύ των δυνάμεων που μάχονται τον κοινό μας εχθρό», την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, συμπληρώνεται στο δελτίο τύπου.

Η Μόσχα πάντως διαψεύδει πως ανεροσκάφη της εξαπέλυσαν επίθεση κατά των Κούρδων Ρωσία. «Δεν είναι δυνατόν. Γιατί να τους βομβαρδίσουμε;» είπε στο Γαλλικό Πρακτορειο ο εκπρόσωπος Ιγκόρ Κονασένκοφ, από τη ρωσική βάση Χμεϊμίν, στη δυτική Συρία.

Από τη Δαμασκό όμως δεν υπάρχει, για την ώρα, καμία διάψευση…

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

16/09/2017 22:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters- Sputnik
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: