Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η αποτυχημένη διαδικασία εκποίησης κατοικίας και οι αντιδράσεις των κομμάτων, οι ανακοινώσεις από τα ΗΕ για τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες, οι συνεχιζόμενες αντιπαραθέσεις για την συναυλία στο Άνασσα, η απόφαση για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Προεδρικών εκλογών και η έναρξη της σχολικής χρονιάς για τη Μέση Εκπαίδευση, είναι τα βασικά θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Η εκποίηση της οργής» και γράφει πως η αντιπολίτευση επικρίνει την κυβέρνηση για τον νόμο για τις εκποιήσεις που η ίδια ψήφισε και ότι η Ελληνική Τράπεζα σε σχόλιό της αναφέρεται σε «μη συνεργάσιμο πελάτη και στρατηγικό κακοπληρωτή». Αλλού αναφέρει ότι ο ΓΓ των ΗΕ μετά την συνέλευση του Οργανισμού περιμένει να ακούσει τους δύο ηγέτες και ότι ο εκπρόσωπός του επαναλαμβάνει τα περί περιόδου περισυλλογής. Η «Α» σε άλλο θέμα αναφέρει ότι έγιναν δύο έρευνες για σχέση συγγενείας υπαλλήλων της Υπηρεσίας Τ/κ περιουσιών με κατόχους περιουσιών και δεν βρέθηκε κάτι τι επιλήψιμο.

«Αλαλούμ ανεύθυνων αρμόδιων υπηρεσιών» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρει πως η ιστορία του Ανασσα και του χλιδάτου γάμου ανέδειξε το πρόβλημα και ότι χθες το μεσημέρι άρχισε το ξήλωμα της εξέδρας. Αλλού αναφέρεται σε χουλιγκάνικη πρεμιέρα στο Λύκειο Κύκκου και ότι ικανοποιήθηκε το αίτημα γονιών-μαθητών στο Ευριβιάδειο. Επίσης ο «Π» αναφέρει ότι πλειοδότησαν τα κόμματα στο θέμα του χθεσινού πλειστηριασμού κατοικίας.

Κάτω από τον τίτλο «Στο σφυρί εμπορικά ακίνητα» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που γράφει ότι μόνο τα μεγάλης αξίας ακίνητα στα χέρια των τραπεζών φτάνουν τα 200 εκατομμύρια. Αλλού αναφέρει ότι φάκελοι τ/κ περιουσιών είναι στα χέρια της Αστυνομίας που εξετάζει πλαστογραφίες και διαφθορά λειτουργών στην αρμόδια υπηρεσία. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι πάμε σε πρόωρες εκλογές ελέω Καρνάβαλου και ότι έγινε σύσκεψη χθες στο ΥΠΕΣ για το θέμα.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Μπίζνες…Αρχιεπισκοπής και με σχολεία!» γράφει στο κύριό της θέμα ότι η Αρχιεπισκοπή άρχισε τη λειτουργία νηπιαγωγείων και στόχος είναι να λειτουργήσουν δημοτικά και γυμνάσια/λύκεια. Αλλού αναφέρεται σε αντιδράσεις από το διορισμό του προέδρου του Κόμματος για τα Ζώα ως Συμβούλου του Προέδρου που επικρίνεται για σκοπιμότητες. Επίσης η «Χ» προβάλλει την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα διάφορα προβλήματα.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Οι εκποιήσεις προκαλούν αψιμαχίες μεταξύ των κομμάτων» γράφει πως η πρώτη εκποίηση χθες δεν προχώρησε αλλά προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης κατά της Κυβέρνησης για το νόμο για την κύρια κατοικία.
Αλλού αναφορά γίνεται στις επικρίσεις του δημάρχου της Πόλης Χρυσοχούς κατά των Οικολόγων με αφορμή την υπόθεση του Ανασσα και της εκδήλωσης σε γάμο. Επίσης αναφορά γίνεται στα δύο θανατηφόρα χθες σε Λεμεσό και Πάφο.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» με τίτλο «Κατ’ ευθείαν διαταγές από Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη!» αναφέρεται σε «σχέση στοργής» Αρχιεπισκοπής, Μιχαλολιάκου και ΕΛΑΜ. Αλλού αναφέρει ότι οι αρμόδιοι δίνουν άλλοθι στην παρανομία με αφορμή τις επεμβάσεις στην παραλία μπροστά στο Ανασσα. Επίσης η «Γ» γράφει σε άλλο ρεπορτάζ ότι η εξαγγελία Μαλά ανατρέπει τα δεδομένα.

«Δυστυχώς ‘πτωχεύσαμε’ στο κυπριακό» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Ποντίκι» που γράφει πως ο πρόεδρος έδωσε όλα τα έγγραφα του Κραν Μοντάνα και οι προτάσεις του δεν είναι τίποτε άλλο από τραγικές υποχωρήσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε Ακελικούς διορισμούς στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επίσης αναφορά γίνεται στα θύματα και τις καταστροφές του κυκλώνα Ιρμα στην Καραϊβική.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 08/09/2017 07:32

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: