Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Το Κυπριακό, το σχέδιο χορήγησης κατ’ εξαίρεση πολιτογράφησης επενδυτών που εφαρμόζει η Κυβέρνηση και η κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα.

Άλλα δημοσιεύματα αφορούν το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γερμανία, το σημερινό δημοψήφισμα των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ, επιστολές τραπεζών σε πελάτες τους με εντολές της Κεντρικής και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Συμφωνούν στην εκτίμηση διαφωνούν στους λόγους» γράφει στο πρώτο της θέμα ότι αύριο Τρίτη ή μεθαύριο Τετάρτη συγκαλείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Εθνικό Συμβούλιο και ότι και οι δύο πλευρές έφυγαν από τη Νέα Υόρκη με την ίδια διαπίστωση, ότι δεν υπάρχει στον άμεσο ορίζοντα νέα πρωτοβουλία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο επόμενο διάστημα κρίνεται καθοριστικά η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Αλλού γράφει ότι η Μέρκελ κέρδισε, όμως τα δύσκολα είναι μπροστά.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Πόρτα σε κράχτες για τα διαβατήρια» γράφει ότι νέα κριτήρια – δικλείδες ασφαλείας σε σχέση με το σχέδιο χορήγησης κατ’ εξαίρεση πολιτογράφησης επενδυτών επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι φουλάρουν μηχανές ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ. Αλλού γράφει ότι το σημερινό δημοψήφισμα που οργανώνουν οι κουρδικές Αρχές στο Βόρειο Ιράκ ίσως προκαλέσει αλυσιδωτές εξελίξεις και αναταράξεις στην περιοχή.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Κλείνει τις πόρτες ο Ακιντζί» και γράφει ότι έκλεισε οριστικά την πόρτα για νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό στο άμεσο μέλλον ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πρώτευσε η Μέρκελ, αλλά πάγωσε η Ευρώπη από άνοδο ακροδεξιών. Αλλού ότι εκατοντάδες χιλιάδες επιστολές φθάνουν σε πελάτες των τραπεζών, ζητώντας να δηλώσουν το ετήσιο εισόδημά τους κατ’ εντολήν της Κεντρικής Τράπεζας.

Η «Χαραυγή» με τον τίτλο «Φυλακές – κόλαση κι ο Ιωνάς τα δικά του» γράφει στο κύριο θέμα της ότι κατάδικος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με εγκαύματα δευτέρου βαθμού σε όλο του το σώμα, όταν άλλος κατάδικος τον περιέλουσε με ένα κουβά γεμάτο ζεστό νερό. Αλλού γράφει «πύρρειος νίκη για Μέρκελ, στη Βουλή η ακροδεξιά, πανωλεθρία Σουλτς». Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Ελλάδα ευνοεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αλλά απαιτείται σεβασμός στο Δίκαιο.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Δημητρίου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 25/09/2017 07:39

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: