Την τουρκική προσπάθεια ισλαμοποίησης των κατεχομένων καταγγέλλει η ΕΔΕΚ




“Η κυβέρνηση να αναλάβει διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για Τκ και Ελκ από την ισλαμοποίηση που επιχειρεί η Τουρκία στα κατεχόμενα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Είναι προφανές και κατανοητό ότι οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν για τους επεκτατικούς στόχους της Τουρκίας ένα αναλώσιμο είδος και χρησιμοποιούνται απλά ως πρόσχημα για την υλοποίησή τους.

“Η περίπτωση των καταγγελιών των Τουρκοκυπρίων εκπαιδευτικών δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

“Εξάλλου υπάρχει το παράδειγμα της Βοσνίας: μέχρι το Νοέμβριο του 1995 και πριν τη Συμφωνία του Ντέιτον στο Σεράγεβο κατοικούσαν 200χιλιαδες Σέρβοι ορθόδοξοι και υπήρχαν 27 τζαμιά. Σήμερα, 22 χρόνια μετά τη Συμφωνία του Ντέιτον, οι Σέρβοι μειώθηκαν σε λιγότερο από 5 χιλιάδες και τα τζαμιά αυξήθηκαν στα 130 περίπου.

“Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η προσπάθεια των Τουρκοκυπρίων διασφαλίζεται μόνο με μια λύση στην οποία θα λειτουργεί ένα φυσιολογικό κράτος με:

πλήρη εφαρμογή των πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών ανεξάρτητα από εθνοτική προέλευση

πλήρη εφαρμογή σε ολόκληρη την επικράτεια του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου χωρίς παρεκκλίσεις και

πλήρη κατάργηση οποιασδήποτε μορφής εγγυήσεων από 3ες χώρες καθώς και παρουσία ξένων στρατευμάτων.

“Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει αυτά τα δεδομένα και να αναλάβει διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης για τους κινδύνους που ελλοχεύουν τόσο για τους Τουρκοκύπριους όσο και τους Ελληνοκυπρίους από την ισλαμοποίηση που επιχειρεί η Τουρκία στις κατεχόμενες περιοχές της πατρίδας μας”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 24/08/2017 11:22

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: