Σφοδρή επίθεση ΕΔΕΚ σε Αναστασιάδη για διαρροή και προσπάθεια δικαιολόγησης




“Το δεύτερο λάθος του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι χείριστο του πρώτου. Ο Πρόεδρος επιχείρησε να παρουσιάσει με τις χθεσινές του δηλώσεις ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν είναι απόρρητα και συνεπώς δεν συνέτρεχε κανένας λόγος να μην τα κοινοποιήσει σε αυτούς που ήθελε”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Όμως τα συγκεκριμένα έγγραφα χαρακτηρίσθηκαν απόρρητα από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από την αποστολή τους.

“Εάν λοιπόν ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα στο «απόρρητο» και στο ότι «τα συνημμένα έγγραφα δεν είναι προς δημοσιοποίηση», τότε λυπούμαστε να παρατηρήσουμε πως δεν μπορούμε να του έχουμε εμπιστοσύνη ότι μπορεί, πια, να χειριστεί το Κυπριακό.

“Είναι εξίσου λυπηρό όταν αυτές οι τοποθετήσεις γίνονται από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έναν πολιτικό που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στο προσκήνιο και μάλιστα είναι και νομικός.

“Με βάση τα πιο πάνω αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι τυχαία η καταβαράθρωση του Κυπριακού.

“Φαίνεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άλλα εννοεί και άλλο είναι στην πραγματικότητα το περιεχόμενο των όσων συμφωνεί. Δυστυχώς αυτό έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 31/08/2017 14:04

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: