Παραμένουμε με απλωμένο το χέρι για συνεργασία μεταξύ μας, λέει ο Μαυρίδης: Τι του έγραψε ο Συλικιώτης…




Το ιστορικό:

21 Αυγούστου 2017: Τέσσερις ευρωβουλευτές, οι Λευτέρης Χριστοφόρου, Ελένη Θεοχάρους, Κώστας Μαυρίδης και Δημήτρης Παπαδάκης (πλην των Νεοκλή Συλικιώτη και Τάκη Χατζηγεωργίου), συνυπογράφουν και αποστέλλουν επιστολή στους συναδέλφους τους στο Ευρωκοινοβούλιο με το εξής ερώτημα:

Θα δεχόσασταν τον εισβολέα να διατηρεί στρατεύματα και να εγγυάται τη χώρα σας”; (σχετικό άρθρο), μια επιστολή, συνέχεια της επιστολής που απεστάλη από τον συνεργάτη της ιστοσελίδας μας, Νίκο Αντωνιάδη (Σύμβουλο Πολιτικού Μάρκετινγκ) προς όλους τους Νορβηγούς βουλευτές (από τα τέλη Ιουλίου – σχετικό άρθρο)

23 Αυγούστου 2017: Ο Ευρωβουλευτής Νεοκλής Συλικιώτης αναφέρει σε ανακοίνωση του την περασμένη Τετάρτη πως λόγω διακοπών των συναδέλφων του δεν συμφωνούσε, ρίχνοντας τα βέλη στους τέσσερις συναδέλφους του για “προβολή” και “βιασύνη” (σχετική ανακοίνωση με το πλήρες κείμενο).

Μια ανακοίνωση που τον αφήνει εκτεθειμένο μιας και την ίδια μέρα, ο Κώστας Μαυρίδης δημοσίευσε όλη την αλληλογραφία μεταξύ τους, όπου ο κ. Συλικιώτης καταλήγει με την εξής απάντηση:

“Το περιεχόμενο (της επιστολής) θα διευκολύνει την τουρκική προπαγάνδα…. Να αναμένουμε Σεπτέμβρη να εστιάσουμε στα νέα τετελεσμένα και τις απειλές στην ΑΟΖ”!

Πιο κάτω, ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Μαυρίδη στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μαζί με όλη την μεταξύ τους αλληλογραφία:

“Το πιο κάτω μήνυμα στάλθηκε (εκ μέρους μου και του Δημ. Παπαδάκη) στους άλλους τέσσερις Κύπριους ευρωβουλευτές στις 10 Αυγούστου 2017:

Date: 10 August 2017 at 10:13:38 GMT+2

Subject: ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ-Επιστολή Ευρωκοινοβουλίου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Επισυνάπτουμε επιστολή (είναι μόνο μερικές γραμμές) που εισηγούμαστε να την συνυπογράψουμε όλοι οι Κύπριοι ευρωβουλευτές με σκοπό να αποσταλεί σε όλα τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου για ενημέρωση τους γύρω από την τελευταία αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. Έγινε προσπάθεια ώστε το περιεχόμενο της επιστολής να μπορεί να τύχει έγκρισης από όλους τους Κύπριους ευρωβουλευτές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εάν υπάρχουν σχόλια για το λεκτικό, είναι ευπρόσδεκτα με την παράκληση να γίνουν το αργότερο μέχρι αύριο Παρασκευή.  

Κατανοούμε την πρακτική δυσκολία λόγω των διακοπών, αλλά το θέμα επείγει για να σταλεί η επιστολή εντός των επόμενων ημερών. 

Φιλικά, 

Κώστας Μαυρίδης και Δημήτρης Παπαδάκης

Στις 11 Αυγούστου 2017 και αφού προηγήθηκε τηλεφώνημα μου στο οποίο συζητήθηκε το θέμα, έστειλα το εξής δεύτερο ηλεκτρονικό μήνυμα:

11 Αυγούστου 2017 στις 2:01 μμ

Νεοκλή, όπως μιλήσαμε, επισυνάπτω την επιστολή. Σε παρακαλώ, δώσε μου μια ανταπόκριση επειδή το θέμα επείγει. 

Κώστας. 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, έλαβα το εξής μήνυμα από τον κ. Ν. Συλικιώτη:

11 Αυγούστου  2017, 3:30 μμ 

subject: Re: Fwd: ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ-Επιστολή Ευρωκοινοβουλίου

Νομίζω είναι δύσκολο τώρα. Έχω αρκετές παρατηρήσεις. Θεωρώ ότι με αυτό το περιεχόμενο θα διευκολύνει την τουρκική προπαγάνδα.

Καλύτερα να συζητήσουμε το Σεπτέμβριο και να εστιάσουμε στα νέα τετελεσμένα και τις απειλές στην ΑΟΖ.

Νεοκλής

Πέραν της ανακοίνωσης του, και σε αποκλειστική δήλωση του στην ιστοσελίδα mignatiou.com, ο κ. Μαυρίδης δήλωσε τα πιο κάτω: 

“Όπως απλώσαμε το χέρι για αυτή την πρωτοβουλία κοινής ενημερωτικής επιστολής από όλους τους Κύπριους ευρωβουλευτές, έτσι παραμένουμε με απλωμένο το χέρι για συνεργασία μεταξύ μας και στο μέλλον απέναντι στην Τουρκία που είναι ο καταχτητής”. 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: