Η ομιλία που ξύπνησε συνειδήσεις και επιχείρησαν να λοιδωρήσουν όσοι θέλουν παράδοση στην Τουρκία




Του Νίκου Αντωνιάδη” – Νέα Υόρκη

Μωρέ Φίλιπ (Κρίστοφερ), τι χολοσκάς μαζί μας; Γιατί δεν μας αφήνεις στην “ησυχία” μας; Γιατί δεν κάθεσαι μονότοπα (που λέμε και στην Κύπρο); Μήτε εσύ, μήτε ο Νίκος Μούγιαρης, μήτε ο Έντυ Ζεμενίδης, μήτε  ο Τάσος Ζαμπάς, μήτε ο Κυριάκος Παπαστυλιανού, μήτε οι τόσοι άλλοι στην Ομογένεια “κατέχουν” το πράμα! 

Γιατί χολοσκάτε με συμμαχίες για το καλό της Κύπρου; Γιατί χολοσκάτε με τον Τραμπ και τον κάθε Τραμπ μπαινοβγαίινοντας μέρα και νύχτα στο Καπιτώλειο και το Λευκό Οίκο και φωνάζοντας για τα δίκαια της πατρίδας μας; Μα Ποια πατρίδα μωρέ Φίλιπ; Αφού εσύ είσαι Κερυνιώτης κι εγώ Βαρωσιώτης. Αφού “δεν έχουμε” κατοχή. Αφού οι Τούρκοι είναι “φίλοι” μας, τι βολοδέρνεστε και τι προσπαθείτε να πετύχετε; Γιατί πετάτε τα προσωπικά σας λεφτά άσκοπα για λόμπι και “πράσινα” άλογα;

Όσο για τον Νίκο, τον Έντυ, τον Τάσο, τον Κυριάκο, κλπ, τι προσπαθείτε να πετύχετε κρατώντας τον Παγκύπριο και το HALC και το Federation; Τι να την κάνουμε την Παιδεία και τον Πολιτισμό εδώ στις ΗΠΑ; Αφού στην Κύπρο ξεχύλισαν όλα αυτά. Μα είστε “σοβαροί”; Πήγατε εσείς να τους δείξετε τις ρίζες μας; Πώς είναι δυνατόν να σκέφτεστε τέτοια πράγματα κάθε λίγο;

Αχ ρε Φίλιπ, μας ΠΣΕΚΑζουνε!

Σας ευχαριστούμε! “Κουράστε” μας, όσο κι αν πάρει αυτό! Δεξιά, Αριστερά, Κέντρο, ζαλίστε τους, ΠΣΕΚΑστε και ΜΟΡΦΟ(Υ)στε όσους το χρειάζονται για να ξυπνήσουν!

  • Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
    (Πολιτική Ανταγωνιστικότητα και Απόδοση)
    Μέλος του Αμερικανικού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων (AAPC)
  • https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ:
1. Τόνισε την ανάγκη αλλαγής στρατηγικής και διαμόρφωση νέας στο Κυπριακό.
2. Κατήγγειλε ότι ο ψευδεπίγραφος διάλογος υποβαθμίζει το Κυπριακό από πρόβλημα εισβολής και κατοχής, σε μία διακοινοτική διαμάχη. Η διεθνής κοινότητα έτσι βλέπει πια το Κυπριακό, έχει διαγράψει την Τουρκία από το κάδρο και αποδέχεται  ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα δύο κοινοτήτων. 
3. Υπογράμμισε ότι οι απόδημοι νιώθουν απογοητευμένοι και δεν μπορούν να αντιληφθούν γιατί αναζητούμε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: