Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η απόφαση της CYTA να αποσύρει την προσφορά της σε ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τις σεζόν 2019-2021, η τεταμένη κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας, η προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών στον Συνεργατισμό και η αύξηση του ιού HIV στην Κύπρο, είναι τα κυριότερα πρωτοσέλιδα θέματα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Η Ευρώπη κλείνει την πόρτα στην Τουρκία», γράφει στο κύριο της θέμα πως οι σχέσεις οργής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας φέρνουν και το τέλος της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, ενώ παγώνουν και τη συμφωνία για την τελωνειακή ένωση. Αλλού, γράφει για το σίριαλ με τις μετεγγραφές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου φοιτητών με διεθνείς εξετάσεις. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι αυξήθηκαν κατά 21% οι μαθητές που επιλέγουν τις τεχνικές σχολές τα τελευταία χρόνια.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Απέσυρε τα χρυσά συμβόλαια η CYTA», γράφει πως ο Οργανισμός απέστειλε επιστολές σε ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση ότι αποσύρει τις προσφορές του για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στα δύο σωματεία, οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις του Υπουργού Οικονομικών και του Γενικού Ελεγκτή. Αλλού, γράφει ότι ανησυχία εκφράζει το Δημοσιονομικό Συμβούλιο για αποζημίωση των ταμείων Προνοίας που κουρεύτηκαν. Σε άλλο του θέμα γράφει πως μάλλον αυξάνονται οι γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Κλοτσούν €18 εκατ. ετησίως», γράφει στο κύριο του θέμα πως ξεπερνά τα 18 εκ. ετησίως το συνολικό ποσό των μέχρι τώρα συμβολαίων που υπογράφηκαν ή που αναμένεται να υπογραφούν τις επόμενες μέρες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων για τη σεζόν 2019-2021. Αλλού, γράφει ότι η Αστυνομία θα εμποδίζει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που προάγουν εγκλήματα μίσους. Σε άλλο του θέμα γράφει για κομματική Βαβυλωνία στο Κυπριακό ενώπιον του συνεδρίου των αποδήμων.

«Σε χέρια ξένων οδηγούν τον Συνεργατισμό», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Χαραυγής», η οποία γράφει πως σε προχωρημένο στάδιο είναι οι διαδικασίες για προσέλκυση επενδυτών στον Συνεργατισμό στο πλαίσιο της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Αλλού, γράφει για διαφορετικές προσεγγίσεις και στρατηγικές των κομμάτων στο Κυπριακό, όπως εκφράστηκαν στο συνέδριο των αποδήμων. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η CYTA απέστειλε επιστολές σε ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση ενημερώνοντας τα πως αποσύρει τις προσφορές της.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, γράφει στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Η Κύπρος βλέπει μια ανοδική τάση στον ιό HIV», πως η απότομη αύξηση των κρουσμάτων του ιού HIV στην Κύπρο αποτελεί ένδειξη αποτυχίας του κράτους να αντιμετωπίσει την ασθένεια, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΛΟΑΤ Κώστας Γαβριηλίδης, σχολιάζοντας την αύξηση του κρουσμάτων AIDS στην Κύπρο. Αλλού, κάτω από σχετική φωτογραφία, γράφει για τη «βουτιά» περιπολικού στο λιμάνι της Λεμεσού. Σε άλλο της θέμα γράφει πως σύμφωνα με έρευνα η Κύπρος είναι η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο για τους νέους ανθρώπους.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή», υπό τον τίτλο «CYTA-ΑΠΟΕΛ σε νομικό νοκ-άουτ», γράφει στο κύριο της θέμα πως σε μετωπική σύγκρουση φαίνεται να οδηγείται το σήριαλ της ανανέωσης των συμβολαίων τηλεοπτικών δικαιωμάτων μεταξύ του Οργανισμού και του ΑΠΟΕΛ. Αλλού, γράφει ότι η TOTAL εξαγόρασε τη Maersk Oil έναντι 7,45 δισ. δολαρίων. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει πολύ σημαντική την αύξηση των προβλέψεων της Τράπεζας Κύπρου κατά 500 εκ. ευρώ.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/08/2017 07:39

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: