Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση για την αποστολή επιστολής από τον ΠτΔ σε ομάδες πολιτών και η δήλωση του ότι σήμερα θα δώσει λεπτομέρειες και ότι φάκελο έλαβε και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, οι αντιδράσεις μετά την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να απαγορεύσει την λειτουργία στον Άγιο Μάμα, οι αντεγκλήσεις για τις τουρκοκυπριακές περιουσίες, οι αναφορές της ΕΤΥΚ για τα κουρεμένα ταμεία προνοίας και ο διάλογος για εξεύρεση εναλλακτικής ημερομηνίας για τις προεδρικές εκλογές, είναι τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Για μέρες κάνω υπομονή» και προβάλλει τις δηλώσεις του ΠτΔ για το θέμα της αποστολής επιστολών με έγγραφα και την αναφορά του ότι φάκελο έλαβε και ο Αντρος Κυπριανού και ότι σήμερα θα δώσει λεπτομέρειες και θα απαντήσει στις επικρίσεις. Αλλού γράφει πως ο Μουσταφά Ακιντζί απευθύνθηκε με επιστολή στον Πρόεδρο της Κομισιόν και ότι επιρρίπτει ευθύνες στους Ε/κ για το Κραν Μοντάνα. Επίσης η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι συνεχίζεται η αντιπαράθεση σε ψηλούς τόνους για το θέμα των Τ/κ περιουσιών.

«Με τις λειτουργίες τεντώνουν το σχοινί» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι το κατοχικό καθεστώς απαγόρευσε τις λειτουργίες, εκτός από τον Άγιο Μάμα, και σε Απόστολο Ανδρέα και Αρχάγγελο Μιχαήλ και ότι και χθες ο Μουσταφά Ακιντζί επέλεξε την σιωπή για το θέμα. Αλλού προβάλλει το θέμα των προεδρικών εκλογών και γράφει πως ψάχνουν Κυριακή ελέω Καρναβαλιού και ότι επικρατέστερες ημερομηνίες είναι η 28 Ιανουαρίου και η 4η Φεβρουαρίου για το δεύτερο γύρο. Επίσης ο «Π» γράφει ότι άνοιξε μέτωπο με την ηγεσία του ΑΚΕΛ ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Κάτω από τον τίτλο «Έστειλε φάκελο και στον Άντρο» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι ο ΠτΔ `δικαιολόγησε τις πράξεις και τους φίλους του` και ότι ο ίδιος δήλωσε πως χαρακτήρισε τα έγγραφα απόρρητα αλλά δεν τα θεωρεί τέτοια και ότι σήμερα θα δώσει λεπτομέρειες. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας αποφάσισε επιβαλλόμενη μετάθεση γιατρού αλλά η απόφαση εμποδίστηκε από παρεμβάσεις και ότι έγινε καταγγελία στον Ελεγκτή για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Επίσης σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Ιωνάς Νικολάου ζήτησε μηδενική ανοχή για τους χούλιγκαν και ήδη προειδοποιήθηκαν σύνδεσμοι φιλάθλων.

«Αδιέξοδο με νέα κονδύλια προς Τ/κ» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει ότι ο Μουσταφά Ακιντζί απευθύνεται στην ΕΕ ζητώντας επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια και ότι σε επιστολή στον Γιούνκερ αναφέρεται σε χαμένη ευκαιρία στο Κραν Μοντάνα. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι η επιτροπή γεωργίας συζήτησε τους κανονισμούς για τη χρέωση στις πλαστικές σακούλες και ότι καταγγέλλεται το ΥΠΟΙΚ για αδιαφορία. Επίσης αναφορά γίνεται σε επικρίσεις στην επιτροπή Παιδείας για τη διαχείριση αγωγών για ιδιωτικές υποθέσεις που αφορούν τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η αγγλόγγλωση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο στο κύριό της θέμα «Η συντεχνία ζητά αποκατάσταση συντάξεων» γράφει για τις αντιδράσεις της ΕΤΥΚ για τα κουρεμένα ταμεία προνοίας και τις επικρίσεις κατά του ΥΠΟΙΚ. Αλλού αναφέρει ότι ο Δήμαρχος Πάφου διατύπωσε νέες καταγγελίες κατά του Νίκου Σιακόλα. Σε άλλο δημοσίευμα προβάλλει την κατάθεση αγωγής από την οικογένεια Κώστα Παπακώστα για αποζημιώσεις άνω των €500,000 για τις συνθήκες κράτησής και το θάνατό του.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 31/08/2017 07:28

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: