Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η άνοδος στις τιμές των ακινήτων το α’ τρίμηνο του 2017, οι καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου σχετικά με τις τουρκοκυπριακές περιουσίες, οι αντιδράσεις των Τ/κ εκπαιδευτικών στις προσπάθειες Ερντογάν για εξισλαμισμό των κατεχομένων και οι όροι του προσυμφώνου CYTA – ΚΟΠ, προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Πάνω τιμές – ενοίκια» γράφει στο κύριο της θέμα ότι περαιτέρω σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων στην Κύπρο κατά το α΄ τρίμηνο του 2017, καταγράφει ο δείκτης τιμών ακινήτων του RICS και ότι παγκύπρια οι τιμές για τα σπίτια και τα διαμερίσματα παρουσίασαν τριμηνιαία αύξηση ύψους 2.3% και 1.3% αντίστοιχα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το μεγάλο φαγοπότι στο θέμα της διαχείρισης των τουρκοκυπριακών περιουσιών, έφερε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος Πάφου. Αλλού γράφει ότι αφιέρωμα για τα «εγκλωβισμένα» γαϊδούρια που ζουν στην κατεχόμενη Καρπασία, φιλοξένησε την Τρίτη το Euronews.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Η λίστα Φαίδωνα για τ/κ περιουσίες», γράφει πως ο Δήμαρχος Πάφου άνοιξε χθες το στόμα του και κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα που κατά τον ίδιο εμπλέκονται σε παράτυπη ή παράνομη ή καταχρηστική αξιοποίηση τουρκοκυπριακών περιουσιών στην Πάφο και στη Λάρνακα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι νέες αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων στην Κύπρο κατά το α΄ τρίμηνο του 2017 καταγράφει ο δείκτης τιμών ακινήτων του RICS Κύπρου. Αλλού γράφει πως δύο εβδομάδες μετά την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν τον περασμένο Μάιο κατά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από τον ΑΠΟΕΛ, η Α’ τεχνική σχολή Λευκωσίας μετρά νέους βανδαλισμούς στα κτήριά της, στην είσοδο της Λευκωσίας.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Θεοκρατικές εντολές προς Τ/κ», γράφει στο κύριο του θέμα πως η προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης να επιβληθεί στα κατεχόμενα και μέσω των θεοκρατικών εντολών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει εξοργίσει τους Τουρκοκύπριους εκπαιδευτικούς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι απέναντι από το λιμάνι της Ελαφονήσου, στην Κρήτη, βρίσκεται η νησίδα Πετρί (Παυλοπέτρι) και η ομώνυμη υπέροχη παραλία Παυλοπέτρι με το σημαντικότερο ενάλιο αρχαιολογικό τόπο της Ελλάδας. Αλλού γράφει για καταγγελίες σχετικά με κουκούλωμα ποινικής υπόθεσης που αφορά εκτεταμένη κακοδιαχείριση, παρατυπίες και κατάχρηση δημόσιου χρήματος στην Αθλητική Ομοσπονδία Παραπληγικών και Αναπήρων.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τρύπιοι όροι στο προσύμφωνο CYTA – ΚΟΠ», γράφει πως στο προσύμφωνο που υπογράφτηκε μεταξύ CYTA – ΚΟΠ για δημιουργία τηλεοπτικού πακέτου για την περίοδο μετά το 2019, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ζήτησε και έχει συμπεριληφθεί πρόνοια, βάσει της οποίας θα έχει υπό την κυριότητά της τις παραγωγές τηλεοπτικών αγώνων ποδοσφαίρου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην Κύπρο αγοράζουμε το γάλα 45% πιο ακριβά σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ότι πληρώνουμε πιο φθηνά για φρούτα, λαχανικά και πατάτες. Αλλού γράφει πως παρά τις εξαγγελίες του Προέδρου Αναστασιάδη το ποσοστό υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων μέχρι το πρώτο επτάμηνο ανήλθε μόλις στο 29%.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έρευνα για τις τ/κ περιουσίες», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης δήλωσε την Τετάρτη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια εντατική προσπάθεια για εξάλειψης της κακοδιαχείρισης των τ/κ περιουσιών, καθώς ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος δήλωσε ότι πολιτικοί και άλλοι τις αξιοποιούν παράνομα. Αλλού προβάλλει φωτογραφία από τη χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών στο αεροδρόμιο Πάφου, όπου εξήγησε το στόχο της κυβέρνησης για προώθηση του χειμερινού τουρισμού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι χοιρίδια που διασώθηκαν στη διάρκεια πυρκαγιάς τον περασμένο Φεβρουάριο στη νοτιο-δυτική Αγγλία σερβιρίστηκαν ως λουκάνικα από την ιδιοκτήτρια στους πυροσβέστες προκειμένου να τους ευχαριστήσει.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Δημητρίου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 24/08/2017 07:43

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: