Για “Νέα Εποχή” ομιλούν τα Νέα και το in.gr: Άγνωστο τι θα συμβεί με τους απολυθέντες συναδέλφους




Με τον τίτλο ΤΩΝ “ΝΕΩΝ”, που από αύριο και για μερικές μέρες δεν θα κυκλοφορήσει, το in.gr δημοσιεύει ανακοίνωση σχετικά με τη μεταβίβαση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, στη νέα εταιρεία του προέδρου του Ολυμπιακού, Ευάγγελου Μαρινάκη. Για “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ” ομιλεί και η ιστοσελίδα.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ είναι από σήμερα επίσημα άνεργοι, και όλων η ελπίδα μας είναι ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα τους επαναπροσλάβει.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του in.gr αναφέρει:

Μετά από μια μακρά και επίπονη δοκιμασία ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη από σήμερα αλλάζει σελίδα, για να περάσει το συντομότερο σε μια νέα εποχή με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Με την υπογραφή των συμβάσεων μεταβίβασης εκ μέρους της Ειδικής Διαχείρισης στη νέα εταιρεία του Ευάγγελου Μαρινάκη τελειώνει ένας ολόκληρος κύκλος ζωής που έχει αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην ιστορία του τόπου.

H νέα εποχή για το IN.GR, ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ και τα άλλα μέσα ενημέρωσης του Οργανισμού θα ξεκινήσει εντός ολίγων ημερών, ώστε με ασφάλεια να κινηθεί στο μέλλον.

Θα απαιτηθεί αυτή η αναγκαία απουσία, προκειμένου να διευθετηθούν πρακτικά και τεχνικά ζητήματα απολύτως απαραίτητα.
Ανήκουν εύσημα και αναγνώριση σε όσους έφεραν όρθιο τον ΔΟΛ έως εδώ και είναι πολλοί, αλλά πρωτίστως η τιμή ανήκει στους χιλιάδες των αναγνωστών μας, που μας στήριξαν σε όλες τις εποχές.

Προσβλέπουμε με αισιοδοξία στη νέα εποχή που θα ξεκινήσει σύντομα για το μακρύ ταξίδι στο μέλλον.

ΔΟΛ: Απολύεσαι… Πέρνα από το θυρωρείο να πάρεις το χαρτί, αλλιώς θα το βρεις σπίτι σου!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Από το θυρωρείο του κτηρίου της Μιχαλακοπούλου, στο οποίο στεγαζόταν ο ΔΟΛ, παραλαμβάνουν σήμερα τις απολύσεις τους οι εργαζόμενοι. Και όσοι δεν περάσουν από εκεί θα τις βρουν θυροκολλημένες στα σπίτια τους.
Οι εργαζόμενοι, απλήρωτοι επί μήνες, οι οποίοι κράτησαν ζωντανή την επιχείρηση, ώστε να μπορέσει να πουληθεί σε ικανοποιητική (για τις τράπεζες) τιμή.
Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι φεύγουν χωρίς να πάρουν τα δεδουλευμένα τους και, βέβαια, χωρίς αποζημίωση. Αυτό προβλέπει ο νόμος: η εταιρεία παραδίδεται στο νέο ιδιοκτήτη ελεύθερη δανείων και προσωπικού.
Οι ιστορικές εφημερίδες του ΔΟΛ, ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ θα μείνουν κλειστές για κάποιο διάστημα και θα επανακυκλοφορήσουν με νέο προσωπικό και νέους χαμηλότερους μισθούς. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει πόσοι και ποιοι από όσους απολύονται σήμερα θα προσληφθούν ξανά. Πολύ περισσότερο, με ποιες αμοιβές.
Το μόνο που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι οι τράπεζες πήραν 23 εκατομμύρια ευρώ για να εκχωρήσουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη τους τίτλους των δυο εφημερίδων, των ιστοσελίδων, καθώς και του ραδιοσταθμού ΒΗΜΑ fm.
Τα χρήματα είναι, βέβαια, ελάχιστα μπροστά στα 170 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία χρωστούσε στις τράπεζες ο ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη. Ποιος θα πληρώσει τα υπόλοιπα 150 εκατομμύρια;
Προφανώς, όχι ο χρεοκοπημένος εκδότης. Όπως δεν πλήρωσε ούτε τους μισθούς ούτε τις αποζημιώσεις των εκατοντάδων εργαζομένων, που σήμερα απολύονται χωρίς δεκάρα.

Το εξώφυλλο των ΝΕΩΝ
Το εξώφυλλο των ΝΕΩΝ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: