ΔΗΚΟ: Η θλιβερή επέτειος του 1964, διδάσκει ότι η Τουρκία δεν πρέπει να έχει λόγο στην Κύπρο




“Η θλιβερή επέτειος των βομβαρδισμών του 1964, μας διδάσκει ότι η Τουρκία δεν πρέπει να έχει ρόλο και λόγο στην Κύπρο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ.

“Η 53η επέτειος των βομβαρδισμών της τουρκικής αεροπορίας στην Τηλλυρία, κατά του άμαχου πληθυσμού, φέρνει στη μνήμη μας τους ηρωικούς νεκρούς της τουρκικής θηριωδίας.

“Τιμούμε όλους όσοι αγωνίστηκαν, για να αντιμετωπίσουν τις βάρβαρες τουρκικές προσπάθειες για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την περίοδο της τουρκοανταρσίας.

“Η ηρωική αντίσταση του κυπριακού λαού μας διδάσκει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία:

“Είναι η ασπίδα προστασίας του Κυπριακού Ελληνισμού

“Δεν μπορεί να καταργηθεί από καμιά τουρκική πολεμική ενέργεια, παρά μόνο με τη δική μας υπογραφή

“Προστατεύεται από το διεθνές δίκαιο και από το 2004 και μετά και από το ευρωπαϊκό δίκαιο.

“Είναι γι’ αυτό που το Δημοκρατικό Κόμμα έχει ως πρώτη σε σημασία και απαρέγκλιτη θέση, την αναγκαιότητα της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο λύσης του κυπριακού.

“Οι τουρκικοί άνανδροι βομβαρδισμοί του 1964 μας διδάσκουν επίσης ότι η λύση πρέπει να αποκλείει ρητά, να έχει ρόλο και λόγο η Τουρκία στην Κύπρο.

“Παράδοση του πολιτικού ελέγχου της Κύπρου στην Τουρκία, μέσω προνοιών για εκ περιτροπής προεδρία και βέτο των τουρκοκυπρίων

“Και η παραμονή τουρκικού στρατού στην Κύπρο, μετά τη λύση, αποτελούν το πρόσφορο έδαφος για επανάληψη τραγικών γεγονότων, όπως οι βομβαρδισμοί της Τηλλυρίας το 1964.

“Τέλος, σημειώνουμε με θλίψη τα πανηγύρια των τουρκοκυπρίων, για την άνανδρη σφαγή αμάχων το 1964, ενώ για μια απλή αναφορά στα σχολεία, για το Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950, προκλήθηκαν οι γνωστές αντιδράσεις”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 08/08/2017 16:20

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: